Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Idei pentru vacanţa elevilor: Şcoală de vară cu program special, neobligatoriu şi program estival cu plată la grădiniţe

Publicat

Şcoli de vară pentru elevi şi program pentru grădiniţe în perioada vacanţelor. Este iniţiativa unui grup de deputaţi PDL care consideră că foarte mulţi copii nu pot beneficia de supravegherea părinţilor pe perioada vacanţelor de vară.
Iniţiatorii explică faptul că, în timp ce copiii au vacanţă trei luni, părinţii beneficiază de maximum 3-4 săptămâni de concediu, iar elevii şi preşcolarii au nevoie de supraveghere şi educaţie.

“În aceste perioade, şcolarii sunt expuşi anturajelor periculoase ale străzii, iar preşcolarii ale căror familii nu beneficiază de sprijinul unor bunici pot rămâne nesupravegheaţi. De multe ori, părinţii cu copii preşcolari sunt forţaţi să recurgă la concedii medicale sau fără plată pentru supravegherea lor pe timpul vacanţelor sau să angajeze bone, mai mult sau mai puţin calificate sau atente”, se arata în expunerea de motive a proiectului de lege.

Se propune practice modificarea Legii Educaţiei Naţionale, astfel încât programul şcolar să cuprindă atât anul şcolar, cât şi şcoala de vară, cu program special, neobligatoriu, organizată în vacanţa de vară.

De asemenea, „programul grădiniţelor va cuprinde program de bază, în timpul anului şcolar, şi un program special, cu plată, în timpul vacanţelor şcolare„.

Potrivit iniţiatorilor, nu este necesară majorarea bugetului Ministerului Educaţiei. Vacanţa profesorilor poate fi programată alternativ, pentru a exista cadre didactice disponibile pentru activitatea din vacanţe, susţin aceştia. De asemenea, propun alocarea unui număr mai mare de elevi repartizaţi unui profesor.
Pentru grădiniţe, activitatea din vacanţe „va fi suportată de părinţi, care economisesc astfel sumele plătite unor bone sau compensează plata prin posibilitatea desfăşurării neîntrerupte a activităţii profesionale”.

sursa: hotnews

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. George

    vineri, 13.06.2014 at 09:09

    Adevarul este ca profesorii au cel mai lung concediu dintre toti angajatii. Ar fi o stare de normalitate si de bun simt, ca si ei sa beneficieze de aceleasi conditii ca toti ceilalti angajati. Unde mai pui ca ei, profesorii, nici nu desfasoara o activitate efectiva de 8 ore pe zi. Chestia cu pregatirea lectiilor si alea, alea, e simpla vrajeala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax