Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Idoli preistorici furați acum 21 de ani dintr-o expoziție din Alba Iulia, căutați în continuare. Au o vechime de 7.000 de ani

Publicat

Mai multe statuete vechi de 7.000 de ani, din perioada neolitică, provenind din situl arheologic Ciugud, sustrase în 2002 din expoziţia didactică a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia nu au fost găsite nici până în prezent, la peste două decenii de la comiterea furtului.

Chiar dacă fapta a fost prescrisă după zece ani şi ca atare, chiar dacă ar fi identificaţi, autorii sau autorul furtului nu vor putea fi traşi la răspundere, există un dosar de urmărire a acestor bunuri de patrimoniu cultural, după cum a precizat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan.

Potrivit acesteia, bunurile respective sunt urmărite, dar fără succes.

De altfel, fotografii cu idolii sustraşi, aparţinând culturii Vinca, datând aproximativ din anul 5.000 înainte de Hristos, apar pe site-ul Poliţiei Române la „obiecte furate”, la paginile 53-55.

Polițiștii le cer care știu ceva despre unde s-ar putea afla, să îi anunțe.

Descoperite în situl arheologic de la Ciugud, piesele preistorice au fost furate în prima parte a anului 2002 dintr-o sală a Universităţii din Alba Iulia, unde făceau obiectul unei expoziţii temporare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax