Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: 42 de maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

masini furate

Publicat

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 584 de persoane, 54 de autovehicule și 25 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 20 – 26 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 362 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 56 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 112 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente, au fost găsite 42 de autovehicule și 3 certificate de înmatriculare, bunuri ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, potrivit IGPR.

Totodată, 222 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 19 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 12 documente semnalate de România.

sursa: politiaromana.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate