Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: 52 de maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 674 de persoane, 73 de autovehicule și 42 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 5 – 12 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 407 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 mandate europene de arestare, au depistat 77 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 93 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 27 de documente, au fost găsite 52 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 267 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 36 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 21 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 15 documente semnalate de România.

sursa: politiaromana.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate