Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Peste 4.800 de persoane date în urmărire cu mandate sau dispărute de la domiciliu au fost depistate de poliţişti, în primele şase luni din 2015

Publicat

politisti În primul semestru al acestui an, poliţiştii au soluţionat aproape 3.000 de cazuri de dispariţie şi au depistat peste 1.800 de persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au depistat 4.813 persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Dintre acestea, 1.358 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 226 aveau mandat de arestare preventivă, 83 erau cu sentinţe penale, 13 persoane erau evadate, iar 159 erau urmărite de alte state în baza mandatelor europene de arestare şi a mandatelor de urmărire internaţională.

În primul semestru al anului, în urma activităţilor de căutare, au fost soluţionate 2.974 de cazuri de dispariţie, 1.876 dintre acestea fiind minori.

Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când o persoană a plecat de la domiciliu în mod repetat.

În fiecare an, peste 95% dintre sesizări sunt rezolvate de poliţişti. De asemenea, 96% dintre dispariţii reprezintă plecări voluntare, iar 3% sunt accidente (înec, accidente de tren).

sursa: IGPR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax