Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Peste 70 de şoferi amendaţi pentru viteză ilegală pe autostradă. Doi dintre ei conduceau sub influenţa drogurilor

Publicat

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 77 de persoane care conduceau cu viteze de peste 50 km/h peste limita legală, trei care conduceau sub influența alcoolului, precum și două persoane aflate sub influența substanțelor psihoactive. Cea mai mare mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 250 km/h, pe autostrada A2.

În perioada 24 – 30 septembrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea siguranței rutiere.

Astfel, polițiștii au depistat 77 de șoferi care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h.

De asemenea, în alte 3 cazuri șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale.

Totodată, într-un alt caz, un bărbat, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive, respectiv cocaină și metamfetamine. La momentul efectuării semnalului regulamentar de oprire, acesta și-a schimbat, în mers, locul cu pasagera din dreapta, și ea sub influența acelorași substanțe stupefiante, ulterior fiind opriți.

Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor stupefiante, iar bărbatul este cercetat și pentru conducere fără permis.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată, la data de 24 septembrie, pe A2, când polițiștii au depistat un șofer care conducea cu viteza de 250 km/h. Șoferul, un bărbat, de 33 de ani, din județul Ilfov, a fost sancționat cu amendă de 2.900 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

sursa: politiaromana.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate