Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IGSU a lansat un site pentru educarea și informarea cetățenilor în situații de urgență

Publicat

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au lansat la începutul anului, platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, fiipregătit.ro.

Platforma își propune să devină locul de referință pentru educarea și informarea populației în domeniul dezastrelor, dar și în cazul oricăror situații de urgență.

Fiipregatit.ro ajută cetățenii să înțeleagă mai bine riscurile și îi va informa asupra măsurilor de prevenire și comportamentului pe care trebuie să-l aibă în diferite situații de urgență de amploare sau dezastru.

Acest proiect este necesar având în vedere faptul că, în ultimii ani, suntem martorii unor intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații-limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde următoarele funcționalități:

• ghiduri informative pentru situații de urgență (cutremur, inundații, prim ajutor, caniculă, viscol, avarii la reteaua electrica sau pericole de electrocutare);

• trusa de supraviețuire: reprezintă un plan detaliat cu recomandări pentru supraviețuire, de la pregătirea unui rucsac pentru situații de urgență, stabilirea unor puncte de întâlnire cu familia în caz de dezastru, până la materiale care pot fi imprimate astfel încât oricine să aibă la îndemână informații esențiale, dacă nu funcționează căile de comunicare clasice (telefon, internet);

• campaniile derulate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cum ar fi Nu tremur la cutremur, RISC -Siguranța nu e un joc de noroc! sau FOC –Flăcările Omoară Copii.

Fiipregatit.ro este o platformă web ușor accesibilă care se bucură și de o versiune și pentru mobil, în condițiile în care un studiu al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) arată că, în România, trei sferturi dintre utilizatori accesează zilnic sau aproape zilnic mediul virtual prin intermediul internetului mobil.

Platforma fiipregatit.ro va fi în permanență îmbunătățită, prin adăugarea de informații relevante furnizate de toate structurile Ministerului Afacerilor Intene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax