Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IICCMER se va ocupa de investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei

Publicat

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) se va ocupa de investigarea științifică a crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei, anunță instituția, într-un comunicat.

”Ca urmare a hotărârii de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îşi ia angajamentul de a folosi toate resursele necesare pentru aflarea adevărului cu privire la evenimentele petrecute în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Astfel, IICCMER se va ocupa de investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei prin culegerea de date, documente, mărturii şi realizarea de cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989”, precizează IICMER.

Citește și: Cercetătorul Gheorghe Petrov, care a expus atrocitățile comise de Securitate în județul Alba, îndepărtat de la IICCMER

Prin aceasta, IICCMER îşi consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România şi de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989, potrivit sursei citate.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2009, având ca scop principal investigarea şi identificarea abuzurilor şi încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România şi sesizarea organelor îndreptăţite să ia măsuri în aceste cazuri.

În acelaşi timp, IICCMER sprijină constituirea unor mecanisme educaţionale şi de informare destinate să promoveze la nivel naţional şi internaţional memoria perioadei comuniste din istoria României şi de încurajare a dezvoltării unei culturi a libertăţii, democraţiei şi a statului de drept.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax