Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ilie Bolojan: Personal supradimensionat în instituțiile statului. O parte dintre bugetari ar putea fi preluați de mediul privat

Publicat

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), spune că numărul de angajați ar putea fi redus în multe instituții ale statului și că economia privată ar putea să-i preia, pentru că în companii e deficit de angajați.

De asemenea, a adăugat că vârsta pensionarilor „speciali” ar trebui crescută și că această coaliție are suficientă legitimitate să „corecteze aceste acumulări cronice negative”.

„Este o evidență care nu poate fi contestată că în multe instituții ale statului român, personalul este supradimensionat.

Dacă vă apucați să întrebați angajații Autorității Electorale Permanente, de exemplu, ce au făcut în ultimii doi ani, între 5 și 10 angajați per județ în România s-ar putea să le fie greu să completeze o fișă de activitate”, a spus Bolojan, la Digi24.

„Analizând obiectiv fiecare instituție, cred că reducerea de personal excedentar ar fi o soluție bună.

Pe de o parte, economia privată în aproape toate marile orașe unde sunt concentrate și instituțiile publice are un deficit de locuri de muncă și piața privată, în acest moment, ar putea prelua acești angajați. Pe de altă parte, cheltuielile ar scădea.

Nu în ultimul rând, în interiorul institițiilor publice, competența, munca și o altă abordare în serviciul cetățenilor ar fi stimulate”, a spus șeful CJ Bihor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Q

    joi, 13.04.2023 at 18:54

    care mediu privat?cel pe care il distrugeti.cine sa plateasca salariile lor?
    vorbiti numai prostii
    sunteti toti niste incompetenti bugetofagi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax