Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ilie Bolojan propune ”Metropolizarea administrativă a României”. Reședințele de județ să înglobeze comunele din jur

Publicat

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a lansat o idee surprinzătoare de reorganizare administrativă a marilor orașe din România. Acesta a vorbit într-o emisiune a postului de televiziune B1TV despre „metropolizarea administrativă a României”.

Adică, spune Bolojan, comunele care au graniță administrativă cu un municipiu reședință de județ ar trebui să devină primării.

”V-aș spune ce aș vreau eu și ce cred că ar fi bine să facă guvernul în următorii doi ani de zile.

Cred că ar fi un lucru bun să insistăm pe metropolizarea administrativă a României, în sensul în care, sau comunele care au graniță administrativă cu un municipiu reședință de județ să devine primării de sector, două trei mandate, în așa fel încât o planificare urbană în zonele metropolitane în periurban să devină o realitate.

Sau să întărim zonele metropolitane prin lege, în așa fel încât primarul municipiului reședință de județ, consiliul local, să aibă autoritate pentru transportul în comun, pentru marile rețele de încălzire și așa mai departe.

De asemenea, trebuie stimulați primarii manageri. Adică ți-ai încasat impozitele, primești banii de echilibrare, nu i-ai încasat, nu-i primești”, a declarat Ilie Bolojan la B1Tv Live.

YouTube video

Acesta a adăugat că pentru a avea succes în administrație este nevoie de mai multe mandate, pentru continuitate, mai ales în ceea ce privește strategia pentru proiectele europene, care au nevoie de mult timp.

O adoua condiție, spune Bolojan, este o majoritate stabilă în consiliul local.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax