Connect with us
Publicitate

AIUD

Iluminat arhitectural pentru bisericile din zona istorică protejată, la Aiud. Acorduri de parteneriat, votate în Consiliul Local

Publicat

Bisericile din zona istorică protejată a municipiului Aiud vor fi puse în valoare prin iluminat arhitectural.

Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, în ședința extraordinară a Consiliului Local Aiud din data de 6 octombrie, 16 din cei 17 consilieri locali prezenți au votat pentru aprobarea a două acorduri de parteneriat dintre municipalitate și Parohia Ortodoxă și Parohia Romano Catolică.

Aceste acorduri de parteneriat reprezintă primul pas în vederea realizării în comun a iluminatului arhitectural al celor două clădiri.

„Intenționăm să punem în valoare toate clădirile deosebite din punct de vedere arhitectural din municipiul Aiud.

Lumina arhitecturală ajută, mai exact, la crearea de forme spectaculoase de lumini pe fațadele clădirilor și la evidențierea detaliilor arhitecturale, având un mare potențial în atragerea turiștilor, dar și pentru înfrumusețarea orașului pe timp de noapte.

În primă fază vom începe cu punerea în valoare a clădirilor din zona istorică protejată a municipiului Aiud.

Biserica Reformată din interiorul Cetății Aiudului va beneficia de iluminat arhitectural prin prisma proiectului cu finanțare europeană care prevede reabilitarea acesteia și care se află în implementare”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax