Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Iluminat public mai scump la Alba Iulia. Consilierii locali au aprobat majorarea cu până la 18% a tarifelor decontate de la buget

Publicat

Preţurile unitare şi tarifele percepute de Flash Lighting Services SA, firma care a preluat în concesiune serviciul de iluminat public din Alba Iulia, vor fi majorate, începând din septembrie 2014, cu până la 18%. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat de consilierii locali în şedinţa de joi.

După 12 luni în care firma a fost obligată să menţină preţurile din ofertă, Flash Lighting Services SA a solicitat actualizarea tarifelor cu rata inflaţiei pentru perioada decembrie 2012 – 2014 şi a “cheltuielilor cu munca vie” ţinând cont de salariul minim pe economie de 900 de lei pe lună.

De la bugetul local al municipiului sunt decontate abonamentul lunar pentru întreţinerea sistemului de iluminat public, preţuri unitare de înlocuire a echipamentelor şi materialelor de întreţinere, cele din lucrările de investiţii (reabilitare şi/sau extindere reţele) şi pentru închiriere echipamente utilizate în activitatea de iluminat ornamental la sărbătorile de iarnă.

În documentaţia de proiect se arată că, prin preluarea unor reţele de iluminat public din municipiu, inclusiv a Şanţurilor şi interiorului Cetăţii Alba Carolina, firma a trebuit să utilizeze materiale şi echipamente specifice, necuprinse în oferta iniţială. Astfel, a fost nevoie de introducerea unor preţuri unitare noi, în baza ofertei firmelor producătoare şi cheltuielilor proprii operatorului de instalare.

Pentru activităţile de întreţinere a sistemului de iluminat public, tarifele propuse sunt cu 3,23% mai mari, iar pentru investiţii cu 3,33% (înlocuire corp iluminat LED) până la 18,16% (pentru măsurătorile fotometrice).

Tot în şedinţa de joi, au fost incluse la capitolul investiţii extinderea reţea’lei de iluminat pe strada Francesca (128.925,05 lei fără TVA) şi reabilitarea reţelei de iluminat public pe Bd. Tudor Vladimirescu (843.580 lei).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax