Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Iluminat public modernizat în cinci zone ale orașului Alba Iulia. Alte două treceri de pietoni vor avea senzori de prezență

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru semnarea contractului de finanțare a unei investiții în valoare de peste 8 milioane de lei prin care să fie modernizat și extins sistemul de iluminat public în cinci zone ale orașului. Acest proiect include și 2 treceri de pietoni ce vor fi iluminate cu sistem cu senzori.

Pe lângă scăderea consumului anual de energie, proiectul vizează modernizarea a 46.587 ml din rețeaua de iluminat public și extinderea cu 5000 ml a acestuia. Două treceri de pietoni, pe strada Turnătoriei din Bărăbanț, vor avea sisteme cu senzori de prezență, ce vor comanda creșterea fluxului luminos. Investiția va fi finalizată însă abia din 2021, după semnarea contractului în acest an.

Bugetul total al proiectului, potrivit cererii de finanțare aprobate este de 8.726.128,54 lei (inclusiv TVA), din care 8,3 milioane lei valoarea nerambursabilă, 244.527,17 lei (cheltuieli neeligibile) și 169.632 lei (2% din valoarea eligibilă a proiectului) – contribuție proprie din bugetul local.

Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – localități componente Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț” a fost depus pentru finanțare în octombrie 2018, în cadrul POR 2014-2020. A fost finalizată etapa de evaluare tehnică și financiară și încadrarea în alocarea aprobată de AM POR, iar acum se începe etapa precontractuală.

Pentru a fi semnat contractul de finanțare, trebuie aprobate de către Consiliul Local cererea, valoarea totală a proiectului și contribuția locală. Acestea intră la vot în ședința CL de marți, 18 februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax