Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IMAGINI rare: Turme de căprioare, în apropierea orașului Alba Iulia. Cum se face observația exemplarelor în luna februarie

Publicat

Turme mari de căprioare au fost surprinse în imagini, în apropierea orașului Alba Iulia, în zonele Oarda, Ciugud, Hăpria și Berghin, cu ocazia activității de evaluare a efectivelor de faună de interes cinegetic, ce se desfășoară în această perioadă.

Imaginile au fost postate de Felix Bogdan Dragomir, coordonator tehnic la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba. Dragomir este un fotograf pasionat de viața sălbatică, ale cărui imagini extraordinare au ajuns, de-a lungul anilor în reviste de specialitate din Europa.

Căprioara este cea mai mică specie de capre sălbatice originare din Europa.

Masculii au tendința de a fi mai mari și mai robuști, în comparație cu femelele. În general este un animal solitar, dar iarna se organizează în turme.

Evaluarea efectivelor de faună de interes cinegetic se face pentru stabilirea cât mai reală a efectivelor speciilor și aprecierea calităţii trofeelor, precum şi a structurii pe clase de vârstă şi sexe a acesteia.

Se face prin observaţii directe, rezultând informatii cu privire la numărul exemplarelor și structura populațiilor pe sexe şi/sau clase de vârstă a acestora sau prin observaţii indirecte, bazate pe existența anumitor indicii precum urme lăsate pe zăpadă, sunete specifice (etc), această ultimă metodă în special în zonele de munte.

Evaluarea efectivelor de căprior se bazează pe observațiile vizuale care se fac asupra cârdurilor în perioada de iarnă (lunile ianuarie-martie).

sursa foto: Facebook (Felix Dragomir Bogdan)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate