Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Îmbolnăviri cu viroze şi pneumonie, pe fondul imunităţii scăzute, în Alba. Vezi sfaturile medicilor

Publicat

Odată cu venirea bruscă a căldurii, instinctul automat al oamenilor a fost de a renunţa, la fel de brusc, la îmbrăcămintea călduroasă de iarnă, înlocuind-o cu haine subţiri, uşoare, confortabile, de primăvară. Această perioadă, cu schimbării de temperatură şi de vestimentaţie, aduce, totodată, pe fondul unei imunităţi scăzute a organismului în urma iernii, o mulţime de afecţiuni, dintre care cele mai frecvente sunt ale căilor respiratorii. În ultima perioadă, nunărul acestor afecţiuni a crescut în judeţul Alba.

În perioada 12 – 19 martie 2012, în judeţul Alba, medicii au consultat 2.632 de pacienţi cu afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, cu peste 100 mai mulţi decât în săptămâna anterioară, iar, dintre aceştia, aproape 100 au fost internaţi în spitale.

Numărul consultaţiilor pentru pneumonie a crescut de asemenea, la 523 de consultaţii în săptămâna 12-19 marite, comparativ cu cea anterioară, când au fost consultaţi 509 pacienţi. Totodată, dintre aceştia, 110 au fost internaţi cu pneumonie, faţă de 107 în perioada anterioară.

Recomandările medicilor

În judeţul Alba, în săptămâna 12-19 martie, nu au fost înregistrate gripe, doar viroze. Acestea se manifestă cu stări de oboseală, febră, dureri musculare şi cefalee. Se recomandă persoanelor care prezintă aceste simptome să consulte imediat medicul de familie, să respecte sfaturile specialiştilor şi să evite automedicamentaţia.

Pentru a preveni îmbolnăvirile cu viroze, medicii recomandă consumul de alimente cu vitamine pentru creşterea imunităţii organismului, de lichide din abundenţă, evitarea aglomeraţiilor umane, îmbrăcămintea adecvată sezonului, pe cât posibil din fibre naturale, având în vedere că sunt variaţii de temperatură de la zi la noapte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax