Connect with us
Publicitate

AIUD

Îmbunătățirea condițiilor de detenție la Penitenciarul Aiud. Proiect pentru reabilitarea unor secții și a curților de plimbare

aiud penitenciar

Publicat

Îmbunătățirea condițiilor de detenție la Penitenciarul Aiud. Penitenciarul din Aiud vrea să îmbunătățească condițiile de detenție din cadrul secțiilor I – IV, prin aducerea la standardele în vigoare a camerelor deținuților și curților de plimbare. 

Penitenciarul Aiud a lansat miercuri, 19 iunie, în SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) aferente obiectivului de lucrări de intervenții la imobile de natura investițiilor „Penitenciarul Aiud – Secțiile I-IV ”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 140.336,13 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează îmbunătăţirea condiţiilor de deţinere din cadrul Penitenciarului Aiud prin aducerea la standardele în vigoare a camerelor de deţinere și a curţillor de plimbare, asigurându-se persoanele private de libertate drepturile stabilite conform legii.

Se vor realiza: 134 camere de deţinere a câte doi deţinuţi cu o suprafaţă a camerei mai mare de 8.01 mp, respectiv 46 camere de deţinere a câte o persoană. Camerele de deţinere de o persoană se vor amenaja la nivelul parterului.

Îmbunătățirea condițiilor de detenție la Penitenciarul Aiud

Imobilului Secţiile I-IV va avea destinaţia de spaţii de cazare pentru persoanele private de libertate, astfel în cadrul clădirii se vor amenaja camere a câte doi deţinuţi – regim închis și maximă siguranță. Camerele de cazare se vor amenaja și dota astfel încât să permită aplicarea legală a regimurilor de executare a pedepselor privative de libertate.

Având în vedere destinaţia actuală a imobilului, soluţia agreată de beneficiar cuprinde următoarele intervenții:

  • decopertare şi refacere finisaje interioare și exterioare;
  • înlocuire instalaţie electrică, termică și sanitară;
  • înlocuire tâmplărie interioară şi exterioară;
  • termoizolație şi anvelopare clădire;
  • realizare de cămășuieli locale, dacă în momentul decoperiărilor tencuielilor se constată existenţa unor fisuri structurale neevidenţiate în raport;
  • lucrări de sistematizare exterioară (refacere trotuare, reparaţii sau refacere, după caz, alei pietonale și auto);
  • înlocuire șarpanta lemn cu șarpantă metalică pentru grad Il rezistenţă la incendiu;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax