Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Imobile ale Armatei, pregătite pentru vânzare la prețuri ridicole. Ce valoare are un pavilion la Alba Iulia

Publicat

Câteva zeci de imobile, aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, au fost trecute, cu câteva zile înainte ca premierul Mihai Tudose să-și prezinte demisia, în domeniul privat al statului, ele urmând a fi casate. Este vorba despre pavilioane, terenuri împrejmuite betonate, rețele de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică, în suprafață totală de 12.335,27 metri pătrați, care urmează să fie scoase din inventarul centralizat. Majoritatea au prețuri ridicol de mici în zone cheie și ceva mai mari în zone mai puțin ”interesante”. De exemplu, Alba Iulia este mult mai scumpă decât Bucureștiul. 

Printre acestea se află și un imobil din Alba Iulia, respectiv un pavilion. Imobilul din Alba Iulia care va fi casat are 37 de metri pătrați și are o valoare contabilă de 33.740 de lei (CF nr. 85784). Acesta este foarte scump, în comparație cu cele din alte părți ale țării, în special din București, unde prețul de vânzare va fi incredibil de mic. În anexa Hotărârii Guvernului nr. 5/2018, privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcții și terenuri amenajate aferente unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, nu se precizează adresa acestui imobil.

Prețuri ”de București”: pavilion de 400 de metri pătrați, 36 de lei

Adevărata miză a acestei știri care a trecut neobservată, o reprezintă însă o serie de imobile din București. După casarea lor, Armata le poate vinde. În condițiile în care unele imobile au valori de inventar de-a dreptul ridicole, interesul de a le vinde pe tăcute este foarte mare. Spre exemplu, un pavilion din București cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătrați valorează în contabilitatea statului 36,28 lei, două pachete de țigări.

Un obiectiv amplasat în Bulevardul Ghencea nr. 43 A, compus din 12 pavilioane, cu o suprafață totală de 1.378,6 metri pătrați are o valoare contabilă de de 339.311,59 de lei (aproximativ 75.000 de euro). Luate în parte, însă, putem observa, de exemplu, că Armata evaluează un pavilion, denumit T2, cu o suprafață de 249,69 metri pătrați, la suma de 628,07 lei.

Potrivit anexei, construcțiile sunt amplasate în Municipiul București și în județele Sibiu, Vâlcea, Timiș, Brașov, Dolj, Constanța, Alba, Arad, Gorj și Cluj.

“Bunurile materiale rezultate în urma casării activelor fixe se valorifică conform Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale aprobate prin Ordinul ministrului Apărării nr. M99/2009”, se mai menționează în nota de fundamentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax