Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Important pentru şoferi: De ce să nu mergi niciodată cu mai puţin de un sfert de rezervor plin la maşină

Publicat

benzina Media plăților la pompă la nivel național este de numai 75 de lei. Astfel, majoritatea șoferilor bagă benzină sau motorină de sume cuprinse între 30 și 100 de lei, departe de orice cost al unui plin de rezervor, iar acest lucru nu e tocmai recomandat.

Nu mulți șoferi cunosc faptul că, atunci când rezervorul e aproape gol, mașina are un consum crescut. Dar nu pentru că ar „păpa” mai mult combustibil, ci pentru că lichidul rămas în rezervor se volatilizează mai ușor și se evaporă mai repede.

Cu cât în rezervor există mai puțin carburant, cu atât se acumulează mai mulți vapori. Nu degeaba, o mașină care are rezervorul plin doar pe un sfert va exploda mult mai puternic decât una cu rezervorul plin, așa cum au demonstrat-o și diferite emisiuni TV.

Foarte multe mașini au pompa de carburant în rezervor, însă nu multe persoane știu că aceste pompe sunt submersibile direct în carburant, care are și rol de răcire.

Benzina sau motorina de la pompă nu este cea mai curată din lume, mai ales dacă nimerești să alimentezi cu combustibil rămas pe fundul uriașului rezervor din benzinărie. Adică ai șanse mari să alimentezi cu carburant plin de impurități, urme de rugină, sedimente și așa mai departe.

Cel mai riscant este mersul cu puțin carburant în rezervor atunci când este frig. Din câteva motive banale: carburantul are apă în el și dacă mergem mereu cu becul de rezervă aprins, acea apă se plimba prin rezervor și când este absorbită de pompă poate îngheța.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax