Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Importanţa imaginii în parteneriatul public – privat”. Dezbatere la Alba Iulia pentru formarea specialiştilor din organizaţiile neguvernamentale

Publicat

Prima activitate practică în cadrul cursului de formare a specialiştilor din organizaţiile neguvernamentale pentru îmbunătăţirea parteneriatului public-privat în domeniul social s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba din cadrul Centrului de Servicii Comunitare „Arnsberg” Alba Iulia. Este vorba despre dezbaterea „Importanţa imaginii în parteneriatul public – privat”, desfăşurată în cadrul Proiectului “Parteneriat public – privat pentru calitate în furnizarea de servicii sociale în judeţele Alba, Botoşani şi Ialomiţa”.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat serviciile oferite beneficiarilor de către organizaţiile neguvernamentale implicate în proiect, tipurile de parteneriate încheiate cu furnizorii publici, modalităţile de comunicare la nivel intra şi inter organizaţional, precum şi  modalităţile prin care organizaţiile nonguvernamentale îşi promovează imaginea, transmite directorul DGASPC Alba, Sorin Chirilă.

De asemenea, s-au discutat aspecte referitoare la valorile individuale şi comune ale parteneriatului public-privat şi au fost identificaţi factorii de succes, dar şi barierele care apar în cadrul parteneriatului public-privat.

Reprezentanţii DGASPC Alba  au prezentat  tipurile de servicii sociale care se derulează în parteneriat public –privat,  intenţiile referitoare la contractarea / concesionarea altor tipuri de servicii, modalităţile prin care DGASPC Alba, ca furnizor public de servicii sociale, poate să susţină financiar asigurarea unor servicii de calitate, precum şi necesitatea de a exista un cost / tip de serviciu furnizat şi nu pentru o structură funcţională cum stabileşte în prezent  HG nr. 23/ 2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale.

Au fost prezentate nevoile sociale identificate la nivel de judeţ de către autorităţile publice locale în scopul stabilirii unor modalităţi de soluţionare a acestora de către furnizorii publici în parteneriat cu furnizorii privaţi.

Un alt element luat în dezbatere a fost cel referitor la necesitatea implicării organizaţiilor neguvernamentale în elaborarea elementelor de dezvoltare strategică şi comunitară de către autorităţile publice locale şi ca  parteneri în aplicarea politicilor publice şi în determinarea standardelor de cost pentru fiecare tip de serviciu furnizat.

Abordarea parteneriatelor, atât din punct de vedere formal, cât şi informal, a fost apreciată de către participanţi care au susţinut ideea organizării unor mese rotunde cu scopul favorizării dialogul dintre părţi pentru discutarea problemelor comunitare şi identificarea unor soluţii în avantajul beneficiarilor – persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.

La dezbatere au participat reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale implicate în proiect: Caritas Asistenţă Socială  – Filiala Organizaţiei Caritas Alba Iulia, Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Alba, Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale „Trebuie!” – Sebeş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, Asociaţia „Familia 2004” Blaj, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Societatea de Ajutorare Diakonia Alba Iulia, Asociaţia Nonguvernamentală „Maria Beatrice” Alba Iulia,  precum şi reprezentanţi ai sectorului public, respectiv ai Serviciului Public de Asistenţă Socială Alba şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Proiectul este implementat de Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale Bucureşti (CRIPS) în parteneriat cu Asociaţia pentru Persoane Vârstnice şi Copii în Dificultate “Familia 2004” Blaj, finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative din Fondul Social European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax