Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Importurile de gaze rusești pentru piața din România, sistate brusc. Ministrul energiei a refuzat să ofere explicații

Publicat

Importurile de gaze rusești destinate pieței interne au fost sistate brusc astăzi, în România intrând în prezent doar gazele de tranzit care ajung în Ungaria, relevă date analizate de Profit.ro.

Contactat de Digi24, ministrul Virgil Popescu a refuzat să comenteze situația și să ofere explicații legate despre ceea ce s-a întâmplat.

Joi, în mod surprinzător, importurile de gaze rusești care intrau în România din gazoductul TurkStream, prin punctul de interconectare cu Bulgaria, au fost sistate brusc, de la un nivel de 8-9 milioane mc/zi, la unul de 4,8 milioane mc/zi, din care 4,5 milioane mc/zi tranzitând România cu destinația Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota, notează sursa citată.

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a declarat pentru Digi 24 că în România intră 5,3 milioane de metri cubi, din care 488.000 de metri cubi gaz rusesc.

„Într-adevăr, față de zilele precedente intra mai puțin, depinde de furnizori”, a susținut Sterian, spunând că livrările sunt cu 3 milioane de metri cubi mai mici.

În paralel, ANRE dă asigurări că înmagazinarea gazelor merge bine, rezervoarele naționale fiind în prezent la 60% și dă asigurări că până la 1 noiembrie gradul de umplere va depăși 90%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 18.08.2022 at 15:58

    Ce nu-i clar, aşa a primit ordinul asta face. Doar de aceea e ministru Dandana. Explicaţiile vin din altă parte, dacă vin.

  2. Ds

    joi, 18.08.2022 at 20:08

    Cum adica nu da explicatii ?
    Tara asta nu are viitor ….
    Un neam de tradatori de vanzatori se de nenorociti.

  3. L.N.

    vineri, 19.08.2022 at 15:37

    Nu sunt necesare explicatiile. Stim cu totii din cauza cui se intampla asta. Isi merita soarta. Din pacate nevinovatii sufera mai mult. C’est la vie!

    In plus, eu as trimite la puscarie pe cei care scriu articole de astea si folosesc intentionat gresit sensul unor termeni care pot avea efecte devastatoare pentru psihicul cititorilor. A SISTA vine din latinul SISTERE si inseamna in romaneste “a opri, a suprima, a suspenda, a înceta, a întrerupe”. Rusii NU au sistat gazul, l-au REDUS!

    Inteleg ca guvernul de la Bucuresti vrea sa ii ocupe pe rusi cu ajutorul neo-nazistilor in 2022 cum au incercat in 1941 impreuna cu nazistii (ceea ce dovedeste ca ISTORIA SE REPETA!), si prin asta isi pedepseste populatia cu preturi imposibil de platit la iarna, dar mai lasati-o dracului de manipulare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate