Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Împotmoliți cu Loganul într-o băltoacă, în pădure la Șureanu. Patru turiști din Alba Iulia au fost deblocați de jandarmii montani

Publicat

Încercarea de o lua pe scurtătură prin pădure, mai ales cu un autoturism neechipat adecvat, nu este întotdeauna o idee bună, mai ales la munte, în condiții de iarnă. Au simțit-o pe pielea lor patru tineri din Alba Iulia, care, în încercarea lor de a ajunge la pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, au rămas blocați cu un autoturism Dacia Logan, într-o băltoacă, după ce au încercat să scurteze traseul pe un drum forestier. Aceștia au fost deblocați prin intervenția oportună a jandarmilor montani, care au scos autovehiculul cu un ARO.

În jurul orei 10.45, oamenii au sunat la numărul de urgență 112, pentru a solicita ajutor. Jandarmii montani au coborât de la pârtii, cu un ARO, au pus în mișcare Loganul și l-au scos din băltoacă. Nicio persoană nu a fost afectată iar mașina nu a suferit avarii în urma acestui incident.

„Patru turiști, doi băieți și două fete din Alba Iulia, cu un Logan, au rătăcit drumul, voiau să urce la pârtii, au luat-o pe drum forestier și au rămas împotmoliți într-o băltoacă. Au fost deblocați de jandarmii montani. Nimeni nu a pățit nimic, mașina nu este avariată”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț.

Jandarmii montani nu au aplicat nicio sancțiune contravențională în acest caz, nefiind vorba despre un drum pe care accesul mașinilor era interzis.

Pentru a preveni incidentele de acest fel și situațiile neplăcute, jandarmii le reamintesc turiștilor să aleagă drumul de acces dinspre municipiul Sebeş, celelalte rute fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Drumul naţional 67 C (Transalpina), este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Carcotasul

    duminică, 16.02.2014 at 14:30

    Si amenda … cat e amenda?

    • Adina E. Curta

      duminică, 16.02.2014 at 14:48

      Nu a fost aplicată nicio amendă, pentru că drumul pe care s-a întâmplat incidentul nu era unul cu „acces interzis”. Problema a fost zăpada mare și dificultatea circulației pe acolo. Am completat în articol, merci de observație 🙂

  2. stelistu

    duminică, 16.02.2014 at 18:56

    Tare stire. Dar aro de la militie va porni maine dimineata?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax