Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Românii care au venituri nejustificate vor fi taxați de FISC: Impozit de 70% pentru banii proveniți din surse neidentificabile

Publicat

Banii a căror proveniență nu poate fi justificată vor fi impozitați. Veniturile obținute de persoane fizice din surse care nu pot fi identificate vor fi taxate de FISC începând de la jumătatea anului viitor.

Din 1 iulie 2024, impozitul pentru acest tip de venituri va crește de la 16% la 70%, conform noii legi privind măsurile fiscale, care a fost publicată la sfârșitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial.

De când se aplică impozitarea veniturilor provenite din surse neidentificabile

În cazul persoanelor fizice la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, impozitul aplicabil urmează să fie majorat, de la 1 iulie 2024, de la 16% la 70%.

Potrivit avocatnet.ro, legea de modificare a legislației fiscale (Legea 296/2023), apărută vineri în Monitorul Oficial, conține inclusiv o prevedere pentru majorarea impozitului pentru veniturile din surse neidentificabile.

Vezi și Modificări la plățile și încasările cash, din noiembrie. Care vor fi limitele pentru tranzacțiile în numerar

Astfel, articolul 117 din noua lege prevede ”Definirea și impozitarea veniturilor a căror sursă nu a fost identificată: Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată, se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor.”

Aceste prevederi vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2024 și se aplică deciziilor de impunere emise de organele fiscale începând cu aceeași dată.

Citește și Suma maximă de bani care poate fi păstrată în ”casă”, de la 11 noiembrie. Măsură importantă pentru firme în ordonanța austerității

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 30.10.2023 at 18:28

    Cum şi în ce mod sunt selectate acele persoane fizice ? În orice caz nu membrii de partid.

  2. Nicolae MARIAN BADOI

    marți, 31.10.2023 at 12:05

    Evident,vor fi abuzuri,vor fi cei care nu își permit să de-a in judecată ANAF,adică taranul care vinde un pătrunjel,muncitorul care a reparat o ușă,aici au curajul nu vor fi procurori,judecători ,Sri,Poliție,deputați,senatori,maneliști,politicieni,vă dați seama,ptr că nu există definiția surselor de venit neindentificabile

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax