Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Impozit de 70% pentru românii care nu își declară veniturile. Care este termenul de la care încep controalele ANAF

Publicat

Impozit de 70% pentru românii care nu își declară veniturile: Persoanele fizice care nu și-au declarat veniturile pot intra în vizorul inspectorilor ANAF de la 1 iulie 2024, când banii din surse neidentificate pot fi impozitați cu 70%.

Legea se va aplica de la 1 iulie, însă nu vizează momentul obținerii veniturilor și nici pe cel al începerii controlului, ci momentul emiterii deciziei de impunere, atrag atenția specialiștii Deloitte, citați de ZF.

Este vorba despre veniturile realizate de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită, prin introducerea unei cote de 70%.

În lipsa altor clarificări, sunt luate în calcul nu doar persoanele care vor fi supuse unui control ANAF după 1 iulie 2024, ci toate persoanele care au în prezent un control în desfășurare.

Experții recomandă ca persoanele fizice vizate deja de controale să ia măsuri pentru a urgenta finalizarea lor înainte de 1 iulie.

Impozit de 70% pentru românii care nu își declară veniturile: suplimentar, potrivit Legii 296/2023, cei care nu îşi declară corect veniturile riscă și dobânzi şi penalităţi de nedeclarare de 0,02%, respectiv 0,08% pe zi de întârziere.

Prevederile nu par însă juste și clarificările ar putea veni în instanță, măsura în sine fiind percepută drept o modalitate indirectă de confiscare a proprietății private.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax