Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozit pe imobile în funcție de utilitate: Vezi cum vrea ministrul Finanțelor să modifice Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală

Publicat

taxe-impozite

Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală vor suferi modificări, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. Una dintre acestea ar prevedea ca proprietarii să plătească impozit pe imobile în funcţie de utilitatea lor.

„Prima modificare este un impozit din punct de vedere al profitului la societăţile de tip holding”, a anunţat ministrul de Finanţe, precizând că această modificare a fost cerută de companii.

Potrivit acestuia, România ar avea de câştigat prin acest impozit pentru că „sediile sociale ale companiilor se vor muta în România şi, astfel, se vor crea locuri de muncă”.

O a doua modificare la coduri, pe care Daniel Chiţoiu speră să o aplice de la 1 ianuarie 2014, este schimbarea modalităţii de impozitare pe clădiri şi pe imobile. „Nu se mai impozitează pe persoană fizică sau pe persoană juridică, ci în funcţie de destinaţia imobilului – locuinţă sau activitate comercială”, a precizat ministrul de Finanţe.

Potrivit acestuia, mulţi proprietari de clădiri desfăşoară activităţi comerciale în locuinţele lor.

Sursa: Gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. florin

    duminică, 08.09.2013 at 22:32

    Chitoiule,impoziteaz-o pe mata bai fata de broscoi.Care firme au cerut asta,alea care fac evaziune fiscala?Auzi cica se creaza locuri de munca.Bai,tu ne crezi idioti,asa cum esti tu ? Mars de-aici mai tentativa de ministru ce esti.Tu jegule compromiti ideea de liberalism cu acest impozit si cu cas-ul pe chirii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax