Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Impozitarea celei de-a doua proprietăţi, respinsă de senatori

Publicat

Ordonanţa de Urgenţă 59/2010, prin care persoanele fizice care deţin mai multe clădiri ar datora statului impozit majorat a fost respinsă, miercuri, de Senat, prin votarea unui proiect de lege formulat împotriva acesteia. Potrivit textului ordonanţei, impozitul perceput proprietarilor ar fi mai mare cu 65% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu,  cu 150% pentru a doua clădire, respectiv cu 300% pentru a treia şi următoarele, în funcţie de ordinea în care acestea au fost dobândite.  Atât reprezentanţii Opoziţiei, cât şi unii membri PD-L au considerat că ordonanţa nu încurajează munca şi că statul ar trebui să protejeze pe cei care susţin producţia. „Suntem în situaţia în care trebuie să încurajăm acumularea de avuţie. Suntem în situaţia în care statul şi partidele politice trebuie să se sprijine în primul rând pe cei cu iniţiativă, pe cei puternici, pentru ca, în mod sustenabil, să îi poată ajuta pe ceilalţi, cu care soarta nu a fost la fel de darnică”, a declarat senatorul liberal Varujan Vosganian, legat de acest subiect.

Reamintim că OU 59/2010, pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal  se referă şi la impozitare majorată pentru unele mijloace de transport, în funcţie de capacitatea cilindrică.

Decizia finală referitor la ordonanţa de urgenţă o va avea Camera Deputaţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax