Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Impozitarea pensiilor speciale a căzut la Senat. Pensia minimă în România – 704 lei, pensia maximă – 70.000 de lei

Publicat

p

Senatul a respins miercuri proiectul USR care prevedea impozitarea pensiilor speciale cu 90%. Senatorul USR Florina Presadă a făcut o serie de declarații dure pe acest subiect, în plen. Florina Presadă a adăugat că USR se opune raportului de respingere a proiectului și că românii sunt obligaţi „să îndure această nedreptate numită pensii speciale”.

„Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Cum le explicaţi românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 de lei?

De ce nu vreţi să aducem la buget miliarde de lei, care să intre în investiţii în sănătate mai ales în această perioadă de criză? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi, vor afla cine votează împotriva intereselor lor. USR se opune raportului de respingere a legii privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a spus Florina Presadă.

Potrivit expunerii de motive, „deşi sistemul de pensii publice îşi spune ‘unitar’, el este departe de a fi unitar. Unele categorii beneficiază de ceea ce se numesc ‘pensii speciale’.

Această categorie de pensii nu este definită juridic, dar include toate pensiile ne-contributive acordate prin legi speciale şi, cel mai important element, plătite din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor”.

Sursă: G4Media.ro, Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Florin

    joi, 11.06.2020 at 08:32

    Un sistem mafiot nu poate lovi în sine însuși. Arunca pisică de la parlament la guvern, de la guvern la CCR, de la CCR la parlament ca să nu facă nimica. Pana nu iese lumea n strada sa le ia gatul la toți, nu se ntampla nimica. Propaganda și atst

    • Unu

      vineri, 12.06.2020 at 10:11

      Ești bou.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax