Connect with us
Publicitate

AIUD

Impozite uriașe la Aiud pentru clădirile și terenurile neîngrijite. Criteriile de încadrare propuse de Primărie. PROIECT

Publicat

Proprietarii clădirilor/terenurilor neîngrijite din municipiul Aiud vor plăti impozit mărit cu până la 500% dacă nu asigură executarea lucrărilor de intervenție, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Aiud de joi, 19 august.

Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, proiectul s-a aflat în dezbatere publică timp de 30 de zile lucrătoare și nu au fost înregistrate propuneri, sugestii sau opinii cu caracter de recomandare.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterii și votului în cadrul ședinței ordinare a Consiliul Local Aiud din data de 19 august 2021.

Criterii de încadrare în categoria clădirilor/terenurilor neîngrijite:

a) clădiri neîngrijite reprezintă clădirile aflate în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, faţade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugrăvite, geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură;

a^1) clădiri cu risc iminent asupra siguranței cetățenilor;

b) terenuri neîngrijite reprezintă terenurile în stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți;

c) fac excepţie de la majorarea impozitului pentru clădirile neîngrijite proprietarii care deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/ demolării/amenajării şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Conform procedurii, angajații Primăriei vor efectua verificări și vor întocmi fișă de evaluare, notă de constatare și planul de acțiune anual. După identificarea clădirilor/terenurilor neîngrijite proprietarul este somat să efectueze lucrările de întreținere/îngrijire necesare.

Dacă proprietarul se conformează somației, se încheie proces–verbal de conformitate.

Dacă după expirarea termenului acordat prin somație se constată că proprietarul nu a exprimat acordul scris pentru efectuarea lucrărilor necesare, se va propune adoptarea unui proiect de hotărâre pentru majorarea impozitului pentru clădirea/terenul respectiv.

În funcție de criteriile de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilan în categoria clădirilor/terenurilor neîngrijite, vor fi două categorii de impozitare: supraimpozitare cu 250% pentru punctaj de până la 50 de puncte; supraimpozitare cu 500% pentru punctaje între 50 și 100 de puncte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax