Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozitul anual pe clădiri, terenuri și mașini: Care este termenul limită şi ce rişti dacă nu achiţi la timp

Publicat

impozit casa Cea de-a doua tranșă din impozitul anual pe clădiri, terenuri și mașini trebuie achitată de proprietari până cel mai târziu pe 2 octombrie 2017, potrivit prevederilor fiscale în vigoare.

În cazul în care contribuabilii nu respectă data-limită, aceștia vor datora și majorări de întârziere, sancțiune urmând să se aplice chiar din ziua imediat următoare termenului de scadență.

În condițiile în care termenul obișnuit pentru plata celei de-a doua tranșe din impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport pică anul acesta într-o zi de sâmbătă (30 septembrie), contribuabilii vor putea plăti impozitele aferente și pe 2 octombrie 2017, inclusiv.

Potrivit Codului de procedură fiscală, neachitarea la termenul de scadență de către debitor a obligațiilor fiscale principale atrage dobânzi și penalități de întârziere, ca regulă. Totuși, prin excepție de la această prevedere, neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale datorate bugetelor locale atrage majorări de întârziere, și nu penalități.

sursa: realitatea.net, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax