Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozitul forfetar: Guvernul vrea să introducă un nou bir pentru firmele care lucrează în domeniul serviciilor

Publicat

taxe-impozite

Guvernul României intenționează să introducă un nou impozit pentru firmele care lucrează în domeniul serviciilor. Sunt vizate toate afacerile, de la restaurante, baruri, hoteluri, ateliere de croitorie și încălțăminte, până la spălătorii auto și saloane de înfrumusețare. Dacă noua taxă va fi introdusă, toate aceste firme, indiferent dacă au profit sau nu, vor fi nevoite să plătească statului o sumă fixă, ce nu a fost încă stabilită.

Dacă va fi introdus, impozitul forfetar se va aplica doar anumitor categorii de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare și pentru întreprinzător și pentru stat, a explicat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Maria Grapini, pentru Pro Tv.

Deocamdată nu a fost stabilită data la care ar putea fi introdus noul impozit, iar sumele care ar putea fi plătite nu vor fi egale pentru toate serviciile, ci vor fi calculate în funcție de o serie de indicatori (capacitate, tarife și amplasament). Proprietarii de hoteluri, pensiuni sau saloane de înfrumusețare vor plăti o sumă fixă, indiferent de profit.

Ideea de bază a introducerii impozitului forfetar este, potrivit ministrului Maria Grapini, simplificarea administrativă la întreprinzător și la instituțiile de control ale statului, posibilitatea evidențierii veniturilor corect și realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende de către întreprinzători, reducerea corupției la exercitarea controalelor la activitățile de servicii și etica pentru mediul de afaceri.

Studiul privind impactul impozitului forfetar se va face după ce vor avea loc discuţii între membrii tuturor asociaţiilor profesionale şi patronale în cadrul cărora vor fi definitivate atât categoriile de servicii asupra cărora se va aplica el, cât şi cuantumul şi criteriile care vor sta la baza stabilirii lui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. iosea

    joi, 10.01.2013 at 00:58

    nu mai stiu astia ce sa faca ca sa aibe activitati la dosar, mai bine s-ar gandi la ceva sa traim mai relaxati nu tot ,,forme fara fond.. si birocratii si reforme peste reforme, care oricum pe noi oameni nu ne ajuta cu nimic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax