Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozitul pe dividende, eliminat de la 1 ianuarie. Proiect de modificare a Codului Fiscal

Publicat

taxe Un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului Fiscal prevede eliminarea impozitului pe dividende, de la 1 ianuarie 2018. Măsura a fost anunțată de PSD încă de anul trecut și a fost inclusă în programul de guvernare.

Impozitul pe dividende a fost redus de la 16% la 5% începând cu 2016, până în prezent.

„După alineatul (2) al articolului 132 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins: (3) Plătitorii de venituri din dividende au obligația să completeze și să depună declarația informativă pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru veniturile distribuite în anul expirat”.

Eliminarea impozitului pe veniturile din dividende ar urma să aibă un impact negativ de 1,3 miliarde de lei asupra bugetului statului în 2018, la care s-ar adăuga un minus la încasări de aproximativ 100 de milioane de lei pe an din eliminarea impozitului pe dividendele distribuite persoanelor juridice române, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul prevede și scutirea de impozit pe venitul din dividende obținut din România de persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidenți într-un stat membru al UE sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție pentru eliminarea dublei impuneri.

Cota de impunere de 5% aplicată veniturilor din dividende se menține pentru persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidente în alte jurisdicții.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax