Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impozitul pe gospodărie. Cum vor fi taxate veniturile obţinute din închirierea proprietăţilor

Publicat

chirie

cartier, alba iulia, blocuri Modalitatea de calcul al impozitului obţinut din închirierea proprietăţilor se va schimba, odată cu intrarea în vigoare a noului sistem de impozitare a gospodăriilor. Cota generală de impozit va fi de 10% nu 16%, aplicată tuturor veniturilor, deci inclusiv celor obţinute din chirii.

Deducerile aplicate veniturilor din chirii şi arendarea terenurilor vor fi înjumătăţite începând cu anul 2018. Astăzi, pentru arendarea terenurillor, veniturilor obţinute li se aplică o cotă forfetară de deducere de 40%. Astfel, venitul net impozabil reprezintă 60% din venitul brut. Potrivit modificărilor Codului Fiscal, această deducere va scădea la 20% din sumă, începând cu anul viitor.

În cazul veniturilor obţinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, venitul brut se stabileşte pe baza raportului juridic/contractului încheiat între părţi şi reprezintă totalitatea sumelor în bani încasate şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură primite. Venitul net anual din arendă se stabileşte prin deducerea din venitul brut a aplicarea cotei forfetare de 20% asupra venitului brut anual„, se arată în document.

În cazul veniturilor din chirii, situaţia este similară. Cota forfetară este astăzi de 40%, iar aceasta urmează să scadă la 20% în 2018.

Venitul net anual din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 20% asupra venitului brut„, se mai arată în documentul citat.

Impozitul aplicat acestor venituri va fi de 10%, în 2018, faţă de 16%, potrivit aceluiaşi document.

sursa: capital.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax