Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Împreună dăm viaţă Cetăţii”: Albaiulienii au fost invitaţi la primul atelier de lucru în Spaţiile RYMA

Publicat

Asociaţia RYMA a invitat locuitorii municipiului Alba Iulia la primul atelier de lucru din cadrul proiectului „Împreună dăm viaţă Cetăţii”, susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

“Împreună dăm viaţă Cetăţii” este o provocare şi o invitaţie pentru autorităţile locale, arhitecţi, ONG-uri, firme particulare şi locuitori ai Alba Iuliei de a-şi reuni forţele într-un nobil scop, acela de „a da viaţă Cetăţii”. Este o campanie de implicare activă în viaţa Cetăţii şi de conştientizare a locuitorilor oraşului de imensul ei potenţial arhitectural, cultural, turistic şi mai ales economic.

Atelierul a început vineri, de la ora 14.00, în Spaţiile RYMA, pe Traseul Nordic, iar alături de invitaţi (arhitecţi, oameni de cultură, specialişti în publicitate, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai autorităţilor locale) au fost discutate probleme şi se vor găsi soluţii legate valorificarea Cetăţii Alba Iulia. Toti cei prezenţi au avut posibilitatea de a veni în sprijinul acţiunii cu idei şi soluţii pe diferitele planuri de abordare ale proiectului.

Atelierul s-a desfăşurat sub forma unor prezentări pe tema valorificării Cetăţii Alba Iulia din punct de vedere arhitectural, arheologic, peisagistic şi cultural, însoţite de exemple concrete de valorificare a monumentelor istorice din alte ţări.

„Concesionarii şi viitorii investitori din Cetate nu trebuie să privească aceste spaţii doar ca pe o viitoare sursă de profit, ci trebuie să conştientizeze importanţa şi valoarea monumentului istoric, aşa încât să intervină responsabil şi cu efecte de lungă durată în vederea amenajării lor. (…) Eforturile şi investiţiile făcute în Cetate au nevoie de un feedback din partea populaţiei, care nu există încă, Cetatea este în continuare puţin apreciată de localnici, dar considerată, în schimb, o adevărată bijuterie de către turişti. Pentru aducerea ei la viaţă este nevoie de implementarea în interiorul ei a unor funcţiuni atractive, aşa încât populaţia să îşi petreacă timpul acolo într-un mod plăcut, iar pentru unii să devină chiar o sursă de venit, generând locuri de muncă”, au arătat organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax