Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Împreună facem Internetul mai bun!”: Concurs de proiecte dedicat copiilor, părinților și profesorilor, care doresc un mediu virtual mai sigur

Publicat

internet securitate

Elevii, profesorii şi părinţii din Alba, preocupaţi de siguranţa în utilizarea tehnologiei şi a internetului se pot înscrie la concursul „Împreună facem Internetul mai bun!”. Competiţia este dedicată copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani iar data limită de transmitere a proiectelor este 10 ianuarie 2014.

Competiţia doreşte să îi determine pe copii, părinţi şi profesori, să identifice modalităţi inovative, dar uşor de implementat, prin care să internetul să devină un loc mai bun pentru toţi utilizatorii mediului virtual.

Concursul este unul de proiecte, iar tema din acest an este „Împreună facem Internetul mai bun!”. Acesta are ca scop implicarea copiilor, tinerilor, părinţilor şi profesorilor în conturarea unor idei prin care utilizatorii pot construi împreună un internet mai bun, fie prin modelarea propriului comportament sau modelarea unor comportamente pozitive pentru alţi utilizatori, fie prin raportarea conţinutului ilegale, necorespunzătoare sau dăunătoare, precum şi prin crearea unor oportunităţi de colaborare, lucru în echipă şi împărtăşire a informaţiilor.

Competiţia se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani încadraţi în două grupe şi anume 6-11 ani şi 12-18, care vor participa în echipe coordonate de un profesor sau părinte. Sub îndrumarea acestora copii pot înscrie în concurs proiecte multimedia (prezentări power point, colaje fotografice, desene, videoclipuri, etc,) în care vor ilustra modalităţi de a face internetul mai sigur şi modul în care ar putea acest lucru în rândul tinerilor.

Competiţia este deschisă atât şcolilor, cluburilor de tineret, cât şi copiilor şi profesorilor în mod individual.

Data limătă de transmitere a proiectelor este 10 ianuarie 2014, iar perioada de evlauare a proiectelor va fi între 11 ianuarie şi 5 februarie. Cei interesaţi se pot înscrie pe www.sid2014.sigur.info.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 11 februarie în cadrul Galei Siguranţei pe Internet, desfăşurate la Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax