Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Împrumut de 200 milioane de euro de la BIRD pentru modernizarea învăţământului secundar. Beneficiari, liceele cu rată scăzută de absolvire sau promovare a bacalaureatului

Publicat

scoala profesionala germana alba iulia sala clasa Guvernul a avizat contractarea de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) a unui împrumut în valoare de 200 milioane euro, pentru susţinerea implementării proiectului privind învăţământul secundar, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

Avizul a fost acordat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, printr-un memorandum.

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este parte a Băncii Mondiale.

Învăţământul secundar inferior sau gimnaziul cuprinde clasele V-VIII, iar învăţământul secundar superior cuprinde liceele.

Un studiu UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii) prezentat la sfârşitul anului trecut arată că România va pierde între 12 şi 17 miliarde de euro în perioada 2015-2025 dacă nu creşte investiţia în educaţie.

„Proiectul are scopul să contribuie la îmbunătăţirea tranziţiei de la sistemul educaţional secundar superior la cel terţiar şi creşterea gradului de absolvire a primului an de învăţământ superior. Beneficiari ai proiectului vor fi toate liceele din învăţământul de stat cu rată scăzută de absolvire a şcolii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum şi universităţi din sistemul de stat”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Vor fi asigurate granturi, asistenţă tehnică, instruire şi bunuri pentru intervenţii la nivelul liceelor (prin acordarea unor ore de remediere, meditaţii, consiliere, orientare profesională, activităţi extracurriculare, vizite de documentare, participări la competiţii, reţele intraşcolare, stagii de formare, achiziţii de bunuri) şi intervenţii sistemice (revizuirea programei şcolare, formarea cadrelor didactice, îmbunătăţirea platformei on-line pentru evaluări şi examene naţionale, elaborarea de materiale didactice digitale).

Guvernul estimează că de aceste activităţi vor beneficia 1.160 de licee din mediul rural şi urban, respectiv toate liceele care nu au înregistrat rezultate bune la examenul de bacalaureat.

Citește și BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei. Simularea examenului, în martie

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax