Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În 1 mai: Se deschide Centrul de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș, de care vor beneficia 50 de persoane cu handicap neuropsihic

Publicat

Din 1 mai, la Baia de Arieș va funcționa un nou Centru de Îngrijire și Asistență, pentru persoane adulte cu handicap neuropsihic. Obiectivul de investiții se realizează în baza unui contract încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Ministerul Muncii, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba. În ședința din 30 ianuarie, consilierii județeni vor supune la vot un proiect de hotărâre privind înființarea acestui centru.

„Înființarea Centrului de Îngrijire și Asistență baia de Arieș se justifică prin semnarea de către DGASPC Alba a Constractului de finanțare nr. 29/2013 cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin AJPIS Alba, în scopul implementării proiectului „Restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap din județul Alba”, prin realizarea obiectivului de investiții Centru de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș”, se menționează în proiectul de hotărâre.

În Centrul de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș vor primi asistență 50 de beneficiari, persoane adulte cu handicap neuropsihic.

„Scopul proiectului îl constituie restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap neuropsihic în județul Alba, care să conducă la diminuarea numărului de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Galda de Jos. Obiectivul principal al proiectului contră în crearea unei noi unități furnizoare de servicii sociale în Alba, capabilă să asigure creșterea calității vieții persoanelor adulte cu handicap. De noul serviciu vor beneficia în mod direct 50 de persoane din totalul celor 350 de persoane cu handicap neuropsihic asistate în Centrul de Recuperare Neuropsihică Galda de Jos”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului.

Structură organizatorică a Centrului de Îngrijire și Asistență Baia de Arieș va fi următoarea: șef centru, medic, psiholog, asistent social, asistenți medicali, infirmieri, munictori calificați (bucătar), munictor calificat (întreținere), îngrijitor, muncitori calificați (fochist), refernt (contabil, magazinier.)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax