Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ștefan Hrușcă vine să colinde la Alba Iulia și Cugir. „Dascălul colindelor” va ajunge în peste 20 de orașe din țară


Publicat

stefan hruscaÎncepe postul Crăciunului, iar în această perioadă cele care ne pregătesc sufletele de sărbători sunt colindele. Cel care vestește bucuria Naşterii Mântuitorului cel mai bine prin colinde este Ștefan Hrușcă, care în acest an a ales să susțină un concert și în județul Alba. În această iarnă, „dascălul de colinde” cum a fost supranumit Hrușcă de poetul George Țărnea, va concerta în peste 20 de orașe din România, printre acestea și Alba Iulia și Cugir. Astfel că pe data de 16 decembrie, acesta va cânta pentru albaiulieni la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, de la ora 18.00, iar de la ora 20.30 va colinda la Casa de Cultură de la Cugir.

În postul Crăciunului, la Alba Iulia se anunță concertul de colinde al marelui interpret Ștefan Hrușcă. În luna decembrie, Hrușcă revine în România pentru un turneu național. „Dascălul colindelor” va aduce în inimile albaiulienilor, și nu numai magia sărbătorilor de iarnă. Astfel că pe 16 decembrie, acesta va cânta pentru albaiulieni la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, de la ora 18.00, iar de la ora 20.30 va colinda la Casa de Cultură de la Cugir.

„Aseară pe-nserate”, „Linu-i lin”, „Afară ninge liniștit” sunt doar câteva dintre colindele, pe care Ștefan Hrușcă le-a întipărit în mintea românilor, în fiecare an de Crăciun. Pentru români, turneul din această iarnă este o invitație a “Dascălului de colinde”, cum a fost supranumit Ștefan Hrușcă de poetul George Țărnea, să prețuiască valorile și tradițiile autentice. „Mergeți și colindați neamurile…măcar părinții. Este cel mai frumos obicei românesc creștinesc”, îi îndeamnă de fiecare dată Ștefan Hrușcă pe cei ce vin la concertele sale.

Ștefan Hrușcă va colinda în acest turneu național, peste 20 de localități. Vom reveni cu detalii despre prețul biletului și de unde se poate achiziționa.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. ddddd

  vineri, 14.11.2014 at 13:07

  Marele colindator Hrusca care vine in Romania doar o luna pe an ca sa-si incaseze banii de colinde si apoi sta un an in Canada pe banii castigati o luna in Romania. Mare om , nu am ce zice….

 2. andra

  marți, 09.12.2014 at 07:44

  Nu-ti convine , nu te duci si nu dai bani.E simplu.La televizori nu vezi numai manelisti si coarde dezbracate.Asta este muzica promovata.Mi se pare normal ca un om ca el sa mearga acolo unde este apreciat.

 3. Calin

  marți, 16.12.2014 at 08:02

  Singurul om in viata care a avut curajul sa-l colinde pe Chuck Norris.
  Aviz hater-ilor, in caz ca nu stiati iata cateva fapte pe care poate nu le stiati despre „Dascalul Colindelor”:
  In fiecare an Hrusca alege un batran pe care-l colinda pana devine copil
  Hrusca stie ca cea mai mare lipsa este lipsa de ler
  Colindele lui Hrusca vindeca deficientele de ler
  Lui Hrusca nu-i sare mustaru, ii sare leru
  Pumnii lui Hrusca se numesc Ler si Iarasi Ler
  Teorema lui Hrusca: Ler = Ler + Ler
  Hrusca isi da seama la ce se refera
  Hrusca a pipait lerul si a urlat: “Este!”
  Mottoul lui Hrusca: Ler pentru ler si colinda pentru colinda
  Cand Hrusca se culca vine primavara
  Hrusca invarteste roata morii
  Hrusca nu face o baie relaxanta, baia face un Hrusca relaxant
  Hrusca a anuntat ca in timpul crizei financiare se suspenda pe timp nelimitat lerul de la capatul tunelului
  Hrusca nu e niciodata niciunde, e totdeauna pretutindeni
  Hrusca stie shi faaaashi
  Hrusca e ocupat. Va poate ajuta Dumnezeu cu ceva?
  Hrusca nu crede in Dumnezeu, Dumnezeu crede in Hrusca
  Hrusca isi vede de lerul lui
  Hrusca s-a nascut pe insula din Lost
  Daca Hrusca nu ar fi existat tu nu ai fi copilarit
  Hrusca stie care-i faza
  Hrusca a inregistrat un album cu colinde din viitor, dar lumea nu este inca pregatita pentru asa ceva
  Hrusca poate sa stea intins fara sa se sprijine
  Hrusca are impresia ca se cunoaste de undeva
  Lui Hrusca ii plac pestele
  Hrusca a jucat sah cu mutari genetice
  Hrusca a cantat prima colinda 3D, in 2019, dupa aceea s-a intors in prezent
  Hrusca si-a imaginat inimaginabilul.

  Deci, eu as fi mai rezervat in comentarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Numărul turiștilor cazați în județul Alba a scăzut cu 40%, în primele 9 luni ale anului. Câți dintre ei au fost străini

Publicat

turism alba

În județul Alba, în primele 9 luni ale anului, sosirile de turiști au scăzut cu 37,7%, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2019. Înnoptările în unitățile de cazare au fost cu 39,2% mai puține.

Din datele Direcției Regionale de Statistică (DRS) Alba, în perioada ianuarie – septembrie, în unităţile turistice din judeţ (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 97.569 turişti, turiştii români deţin o pondere de 96,8 din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba, iar turiştii străini (3.101 persoane) reprezintă 3,2%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate în perioada ianuarie – septembrie a fost de 177.927, mai putin cu 39,2% faţă perioada corespunzătoare din 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 1,82 zile, față de 1,87 zile din perioada corespunzătoare a anului anterior.

În septembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scăderi cu 15,7%, iar înnoptările cu 14,6%. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9%.

În luna septembrie 2020, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 17.120 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (34,4%), pensiuni agroturistice (31,8%), pensiuni turistice (17,9%).

S-a înregistrat o scădere cu 3.191 persoane faţă de luna septembrie 2019 si cu 12.971 persoane (-43,1%) faţă de luna anterioară.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în septembrie 2020 a fost de 29.779, mai putine cu 5.083 faţă de luna septembrie 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,74 zile, mai mare decât cea din septembrie 2019 (1,72 zile).

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9% (faţă de 25,9% în septembrie 2019), pe ţară înregistrându-se un indice de 26,3% (faţă de 37,7% din luna septembrie 2019).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O nouă categorie de angajați, inclusă în categoria condiţiilor speciale de muncă. Se vor putea pensiona mai repede cu 13 ani

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care prevede includerea angajaților din industria de armament în categoriile grupei I de muncă. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2020 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptată de Camera Deputaților în 24 noiembrie.

Potrivit documentului, persoanele care lucrează în anumite activități din industria de armament vor beneficia de pensie pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

Activităţile din industria de armament prevăzute în proiect sunt:

 • fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor;
 • fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia;
 • operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice;
 • delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare.

Potrivit proiectului, persoanele care au avut activitate la locurile de muncă menţionate mai sus „beneficiază de pensie pentru limita de vârsta cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi“.

Proiectul adoptat și de Senat, acum și de Camera Deputaţilor, va fi trimis spre promulgare președintelui.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prezentare video de 60 de secunde, în loc de CV pe hârtie. Cum ar putea fi organizate interviurile de angajare

Publicat

Angajatorii se adaptează noilor condiții și iau din ce în ce mai mult în calcul varianta interviurilor video, în locul celor față în față și cu CV pe hârtie.

Cei care își caută un loc de muncă vor trebui, în viitor să le trimită posibililor angajatori un o înregistrare în care povestesc, în 60 de secunde, despre abilitățile și experiențele care îi califică pentru postul dorit, scrie digi24.ro.

Despre această variantă, părerile sunt împărțite. 47% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt de părere că un CV în format video ar fi un avantaj. Totodată, 34% spun că așa se pot exprima mai creativ decât în scris, potrivit unui studiu realizat de o firmă de recrutare.

Ana Visian, reprezentant al unei companii de recrutare online: „Video CV-ului  i-am dat un cadru – maximum 60 de secunde – să povestești despre tine.

Se înregistrează fie pe platformă, fie urcă un video existent. Recomandăm să își facă un aranjament acasă, un set-up, să aibă un background, să aibă un outfit potrivit, să devină creativi, să aibă un citat motivațional după care se ghidează. Dacă jobul necesită o limbă străină, să facă video în limba respectivă. Cred că video CV-ul vine ca un instrument prin care ne autodepășim, trecem de trac, de orice ar însemna greutatea de a te expune”.

Psihologii spun însă că nu ar fi o soluție bună pentru toți candidații.

Carmen Stanciu, psiholog: „În fața camerelor e anxietatea anticipativă. Cum arăt? Cum arăt? Cum mă simt? Ce se întâmplă acolo? Există și la cei profesioniști acest trac de cameră care îi poate bloca să își exprime foarte bine calitățile. Este stresant. În 60 de secunde trebuie să pui o viață și să îți vinzi o imagine”.

39% dintre viitorii angajați consideră că în timpul celor 60 de secunde trebuie să vorbești cât mai mult despre aptitudinile tale, 21% spun că e util să menționezi și obiectivele profesionale, iar 9% consideră importantă și menționarea pasiunilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Crește capacitatea de testare COVID-19 în Alba. Laboratorul DSP are în dotare încă un aparat RT-PCR, al patrulea

Publicat

Un al patrulea aparat Real Time – PCR pentru depistarea COVID-19 a intrat azi în dotarea Laboratorului DSP Alba, în urma finalizării procedurii de achiziție publică desfășurată prin SEAP, transmite instituția, într-un comunicat de presă.

Achiziția în valoare de 260.000 de lei, care include și un extractor automat, va crește semnificativ capacitatea de testare în județ, în prezent în Laboratorul DSP funcționând 4 linii de testare RT-PCR.

Vezi și GRAFIC: Ultimele 3 zile de carantină la Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud. EVOLUȚIA incidenței în ultimele 10 zile

Prin punerea în funcțiune a celei mai recente achiziții, aici se vor putea realiza până la 1500 de teste zilnic, număr de teste comparabil cu cel efectuat în orașe și județe mai mari.

”Pot spune că, la această oră, Laboratorul DSP Alba dispune de o dotare optimă, de ultimă generație, pentru depistarea COVID-19. De la un aparat primit în comodat la începutul pandemiei, în luna martie, am ajuns acum să deținem patru aparate RT-PCR. Este un progres remarcabil pe care DSP Alba l-a realizat prin forțe proprii și prin multă multă muncă. Dotările pe care le avem în laboratorul nostru nu numai că aduc plus-valoare întregului județ dar, în primul rând, ne ajută să continuăm lupta cu acest virus la capacitate maximă”, a declarat Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate