Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În 18 localități din Alba nu a început inventarierea terenurilor, ce trebuie finalizată în iunie. Prefectul va sancţiona primarii care nu şi-au făcut datoria

Publicat

Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, va trece la sancționarea președinților de comisii locale care se ocupă de inventarierea terenurilor din județ, respectiv a primarilor. Decizia a fost luată în urma unei ședințe în care s-a constatat că în 18 localități din județ nu s-a inițiat activitatea de inventariere care trebuie finalizată în toate cele 78 de localități, până la sfârșitul lunii iunie.

Vineri, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba a avut loc o întâlnire la care au participat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, subprefectul Cornel Murg, angajaţi ai instituţiei şi specialişti din cadrul OCPI Alba şi ADS Alba. Şedinţa a avut ca obiectiv analiza activităţii de inventariere a terenurilor, la nivelul judeţului Alba, conform Legii 165/2013.

Din cadrul discuţiilor şi analiza documentaţiilor a reieşit că activitatea de inventariere s-a realizat la un nivel extrem de redus, din cele 78 de localităţi ale judeţului Alba, în 18 dintre ele, nu s-a iniţiat nici în prezent activitatea de inventariere.

„Este regretabil că la nivelul judeţului Alba se înregistrează un procent important de circa 23% din localităţi care, spre indignarea noastră, a tuturor, nu au început nici măcar acum inventarierea terenurilor. Nu ne putem lăuda, din păcate, nici cu restul unităţilor administrativ-teritoriale, care au inventariat suprafeţe reduse, în prezent neexistând nici măcar o localitate care să-şi fi finalizat activitatea”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

În dorinţa de a impulsiona ritmul activităţii de inventariere, prefectul Gheorghe Feneşer a decis organizarea unor întâlniri cu membrii comisiilor de inventariere la sediul Instituţiei Prefectului, în cursul săptămânii viitoare, pentru verificarea documentaţiei pentru lucrările efectuate în teritoriu.

„Nu doresc să am un ton ameninţător sau să speriu pe nimeni, dar dacă comisiile locale şi primarii, în calitate de preşedinţi ai acestora nu-şi vor face datoria, vom trece la aplicarea sancţiunilor prevăzute în lege. Activitatea de inventariere trebuie terminată până la sfârşitul lunii iunie şi îmi este greu să cred că în ritmul în care ne mişcăm acum acest obiectiv va fi îndeplinit. Tocmai de aceea mă văd nevoit să recurg la un gest pe care nu mi-l doresc deloc, cel al aplicării sancţiunilor, dar pe care vă mărturisesc, cu tot regretul, că sunt absolut decis să îl pun în practică. Activitatea trebuie terminată în termenul prevăzut de lege şi conform normelor legale”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax