Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În 2013, examenul pentru obținerea permisului de motocicletă va conține și o probă de traseu

Publicat

Cei care doresc să obțină permis categoria A sau subcategoria A1 ar trebui să se grăbească, asta dacă vor să mai beneficieze de actualele condiții de examinare. În 2013, cei din MAI doresc să introducă și proba de traseu, fapt ce ar îngreuna obținerea permisului de conducere.

În prezent, cursanții pentru categoria A sau subcategoria A1 trebuie să susțină proba teoretică (examen pe calculator), dar și proba de poligon. În 2013, celor două probe li s-ar putea adăuga și cea de traseu, identică categoriei B.

”Modificările propuse creează cadrul normativ pentru operaţionalizarea prevederilor Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului în trafic a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere din categoria A şi A1, începând cu data de 19 ianuarie 2013″, se arată în nota de fundamentare a proiectului Hotărârii Guvernului pentru modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Proiectul HG se va afla în dezbatere publică timp de 20 de zile.

Unul din instructorii pentru categoria A din orașul nostru vede cu ochi buni decizia de a introduce proba de traseu. „E un lucru bun, pentru că în poligon nu ești obișnuit să te asiguri. Așa se pune baza și pe regulile de circulație. În poligon se pune accent doar pe cunoașterea motocicletei”, a declarat un instructor pentru categoria A din orașul nostru.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorin

    miercuri, 22.08.2012 at 03:06

    Si ati omis cel mai important punct, se va scumpi mult scoala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax