Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

În 7 luni, peste 16 milioane de lei încasări, la Vama din Alba

Publicat

Peste 6.000 de declarații vamale au fost înregistrate la Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Alba. Conform raportului de activitate prezentat de această instituție, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2011, cele mai multe declarații vamale au fost înregistrate pentru export, mai exact 4.325. De asemenea, s-au înregistrat 1.517 declarații vamale de punere în liberă circulație şi 438 declarații vamale de tranzit.

Încasările totale în această perioadă, reprezentând cumulul taxelor, accizelor, comisioanelor și a TVA-ului se ridică la suma de 16.234.959 de lei.

La capitolul fraude au fost înregistrate 132 de ilegalități. Dintre acestea, cele mai multe au fost cauzate de nerespectarea prevederilor legale privind  originea mărfurilor, încadrarea greșită a tarifelor pentru aceste mărfuri și declararea eronată în vamă cu privire la valoarea întreagă a mărfii transportate. Pentru aceste nereguli, reprezentanții vamali au aplicat amenzi în valoare de 558.771 de lei.

În ceea ce privește accizele, raportul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Alba arată că într-o perioadă de 7 luni  se remarcă o evoluție crescătoare a acestora, mai exact cu 162,70 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre exemplu, anul trecut, numărul accizelor încasate la bugetul de stat au fost de 557.977 lei, cu aproximativ 350.000 de lei mai mici față de anul acesta, când suma totală a încasărilor s-a ridicat la 907.804.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax