Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În Alba, 8.000 de doze de vaccin sunt distribuite în această perioadă către cabinetele medicilor de familie. O nouă tranşă este aşteptată de la MS

Publicat

În judeţul Alba au ajuns 8.000 de doze de vaccin antigripal, pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Potrivit directorul DSP Alba, Horia Timiş, de luni a început distribuirea vaccinurilor către cabinetele medicilor de familie. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare, la nivel naţional, un milion de doze de vaccin, care urmează să ajungă în tranşe până în 15 ianuarie, la toate Direcţiile de Sănătate Publică din ţară.

Cele 8.000 de doze de vaccin antigripal care au început deja să fie distribuite medicilor de familie din Alba vor fi administrate gratuit tuturor pacienţilor, odată înştiinţaţi de medici. Fiolele au ajuns săptămâna trecută, iar directorul DSP Alba a spus că „aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să vină şi următoarea tură”.

Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare gratuită vor fi distribuite în judeţe, în mai multe tranşe, până la 15 ianuarie, urmând să fie folosite în spitale şi la cabinetele medicilor de familie, informează MS.

Persoanele de peste 65 de ani, cu boli cronice – în special boli respiratorii, cardiovasculare şi metabolice -, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele sunt prioritare pentru vaccinarea antigripală.

Din cele un milion de doze de vaccin antigripal, 600.000 sunt din import, iar 400.000 vor fi produse de Institutul „Cantacuzino”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax