Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În Alba Iulia, bătălia electorală se poartă în stradă. Panourile PDL, vandalizate cu autocolante inscripţionate „Garantat Băsescu”


Publicat

Bătălia electorală între partidele politice din Alba se dă în aceste zile în stradă, iar prima „armă” de care se folosesc cei care vor să distrugă imaginea opozanţilor este deteriorarea afişelor de campanie amplasate pe spaţiul public. Victime ale furiei concurenţei au căzut de această dată candidaţii PDL, care şi-au găsit, dis-de-dimineaţă, imaginea „terfelită”.

Pe backlit-urile amplasate pe străzile municipiului Alba Iulia care îl ilustrează pe primarul PDL Mircea Hava au fost lipite, peste noapte, autocolante portocalii pe care era inscripţionat „Garantat Băsescu”. Gestul care de altfel este cât se poate de ilegal nu a trecut necomentat de Mircea Hava.

Vă prezentăm comunicatul trimis de reprezentanţii PDL Alba, pe adresa redacţiei noastre:

Invitaţiile la dialog, la dezbateri constructive pentru oraş şi la o campanie curată, toate lansate la pachet şi la mişto de către USL şi Potor, dimineaţa, la cafea, se transformă noaptea într-o veritabilă luptă de guerrilla şi în atacuri cum nu se poate mai murdare. Şi nu vorbim de lupte directe, corp la corp, faţă în faţă, ca de la bărbat la bărbat, pentru că orice formă de violenţă ne repugnă, oricum, din principiu, ci de un veritabil atac al clonelor politice cu faţa (in)umană împotriva unor materiale electorale fără apărare.

Marţi noaptea, la ore la care alegătorul normal alegea somnul, să se reîncarce pentru încă o zi de muncă, hoardele de vasali electorali înarmaţi cu tupeu maxim, autocolante şi scări, să fie siguri că ajung şi în locurile mai greu accesibile, s-au transformat în vandali electorali şi au luat la rând afişele şi backlit-urile cu Mircea Hava, aplicându-le <corecţii> pe care mai marii partidelor lor le-au considerat inspirate. Mai exact, pe cele mai multe din print-urile cu mesajul electoral al lui Mircea Hava au fost lipite stick-ere portocalii <Garantat Băsescu>. Cu alte cuvinte, costuri nesemnificative – distrugeri masive.

Cu preţul simbolic al unor autocolante, s-au distrus materialele originale şi, implicit, munca şi banii aferenţi realizării acestora. Nu doar că s-a denaturat forma iniţială a materialelor electorale, dar îndepărtarea autocolantelor înseamnă şi distrugerea fizică a acestora, indiferent că e vorba de afişe, panouri, bannere sau backlit-uri.

<Iniţial, am crezut că nu văd bine… Sunt consternat de cât de departe se poate ajunge când nu ai de partea ta niciun plan, nicio idee, nicio realizare care să te susţină. Că n-au putut mai mult şi că ăsta le e nivelul – înţeleg. Însă cât de josnic poate fi cineva – şi nu vorbesc de cei care au făcut efectiv muncă de teren – încât să se gândească la un astfel de artificiu ca la un ultim argument electoral? Şi asta nu pe ultima sută de metri a campaniei ,ci la mai puţin de o săptămână de la începerea ei. Dincolo de gestul în sine, de cea mai joasă speţă,  ce-au făcut ei are o latură penală şi sper să primească ceea ce merită pentru ce-au făcut. Există camere de supraveghere care au surprins <mişcările de trupe> şi nu mă îndoiesc că vandalii vor fi descoperiţi şi traşi la răspundere în scurt timp. N-o să le răspund cu aceeaşi monedă, pentru că nu aşa înteleg eu să-mi fac campanie, iar gesturile de genul ăsta, făcute de haiduci urbani sunt nu numai regretabile, ci şi condamnabile. Ar fi trebui să se gândească de două ori înainte să distrugă, pentru că nu mi-au afectat mie imaginea, ci au distrus, la propriu, nişte materiale dintre care unele nu tocmai ieftine, iar înlocuirea lor înseamnă alţi bani şi alt timp>, a declarat Mircea Hava miercuri dimineaţa, legat de atacurile asupra materialelor electorale ale sale din noaptea precedentă.

Decenţă, fair-play-ul şi corectitudinea rămân astfel doar vorbe de dânşii inventate, de aruncat, pe toate căile posibile şi plătibile,  în ochii şi urechile unui electorat pe care, tocmai prin astfel de gesturi mizerabile şi suburbane, îl desconsideră din reflex. Nu ne aşteptăm să-şi <revendice> cineva <atentatul electoral>, însă ne punem toate speranţele în descoperirea lor de către cei abilitaţi. Iar răsplata, pe lângă cea din justiţie, va veni, cu siguranţă, la urne, pe 10 iunie.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. Diversiune

  miercuri, 16.05.2012 at 15:03

  Asta este cea mai josnica diversiune a PDL-ului. O regie ieftina de ” victimizare ” fara motiv. Sustin acest lucru pentru ca cei care au lipit asa ceva sunt tot sustinatori sau ” slugi ” ai PDL-ului. La cat este cotat principalul contracandidat al PDL-ului in sondaje, mai ales ca se cunoaste un permanent ascendent, ar fi o grava eroare sa apeleze la asemenea practici. Aceste fapte sunt in ” cultura organizationala si bunele practici ale PDL-ului. Asa ca rusinica strategilor de campanie pdl-isti, nu tine ce vreti sa faceti ! Nu mai putem fi mintiti !

 2. Darius

  miercuri, 16.05.2012 at 15:19

  s-au injosit…si-au dat seama ca anul acesta vor pierde si repede ,,Garantat Basescu ,, :-j

 3. andone

  miercuri, 16.05.2012 at 19:08

  In afara de SOCIALISTI de la USL nu a avut cine

  • HH

   miercuri, 16.05.2012 at 21:13

   DACA PENTRU USL SE ACCEPTA SINTAGMA „SOCIALISTI”(in Franta au castigat alegerile,si spre surprinderea ta si in cele mai important land din Germania zilele trecute), GASCA PORTOCALIE NU POATE FI DECAT NEO COMUNISTA !

 4. HH

  miercuri, 16.05.2012 at 21:09

  MAI AVEA UN PIC HAVA SI NE SPUNEA PE FATA CA SI AFISELE RESPECTIVE LE-A FACUT TOT PE BANII ALBAIULIENILOR !
  APROPOS, DE CINE E GARANTAT HAVA, DE MANELISTUL SALAM SAU DE MANELISTUL BASESCU ?!

  • vanPersie

   joi, 17.05.2012 at 10:20

   pe ce bani ma ai albaiulenilor???? pe banii cu care s-a facut cetatea unde poti tu sa iti plimbi hoitul ??? cum puteti sa afirmati asa ceva fara pic de dovada?? dati drumul la cuvinte asa ca si cum v-ati ****, desi asta faceti dar o faceti pe gura. nu va este un pic rusine si nu puteti sa vedeti ce mult a crescut orasul asta…sper din tot sufletul sa castige si sa nu va mai aud cel putin 4 ani de acum incolo…

 5. primarelul

  miercuri, 16.05.2012 at 21:53

  pai…Hava nu este garantat de Basescu? este garantat doar de DNA?

 6. AA

  joi, 17.05.2012 at 11:55

  Däi dracu de nesimtiti. Bine le face. Sä sustii niste nemernici care de 22 de ani (FSN=USL=PDL) au distrus tara si umilit poporul ce se asteaptä!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenzi majorate pentru depăşirea tonajului pe drumurile din țară și aruncarea deșeurilor pe marginea șoselelor. PROIECT

Publicat

Mai mulți parlamentari propun majorarea amenzilor în cazul în care vehiculele depășesc masa totală autorizată. De asemenea, aceștia vor să fie aplicate amenzi de până la 30.000 de lei pentru cei care aruncă deșeuri în zona de siguranță a drumurilor. 

În acest sens, la Senat a fost înregistrată în data de 14 aprilie o propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor. Inițiatorii proiectului sunt mai mulți parlamentari de la PNL.

Aceștia propun majorarea cuantumului limitelor amenzilor pentru depășirea masei totale maxime admise, respectiv pentru contravenții grave și foarte grave.

„Prin această propunere de modificare a actului normativ dorim să prevenim degradarea materialului rulant, parte componentă a drumurilor județene.

În momentul de față cântărirea autovehiculelor se efectuează cu sisteme mobile de cântărire aflate în dotarea unităților administrațiilor teritoriale. Pe lângă aceste sisteme de cântărire mobile aflate în dotarea echipelor de control, propunem și implementarea în puncte fixe a unor sisteme dinamice de cântărire care să fie încastrate în suprafețele de rulare ale drumurilor județene, permițând astfel o cântărire automată și fluentă a tututor mijloacelor de transport marfă ce depășesc 8 tone pe axă”, explică parlamentarii, în expunerea de motive.

Astfel, pentru depășirea masei totale admise sau depășirea masei totale autorizate prin AST, se modifică limitele amenzilor după cum urmează:

Contravenții minore:

 • până la 5%, inclusiv – de la 1.500 lei la 1.800 lei, dacă depășirea se constată din documentele de transport

La constatarea masei totale prin cântărire nu se aplică tarife suplimentare, nu se eliberează AST și nu se aplică sancțiuni contravenționale dacă masa totală maximă admisă sau masa totală autorizată prin AST este depășită cu cel mult 5%.

Contravenții grave:

 • cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10% – de la 6.000 lei la 8.000 lei
 • cu mai mult de 10%, dar nu mai mult de 20% – de la 10.000 lei la 12.000 lei

Contravenții foarte grave:

 • cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% – de la 12.000 lei la 15.000 lei
 • cu mai mult de 25% – de la 15.000 lei la 20.000 lei

Potrivit proiectului, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire și/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de însoți vehiculul personalului cu atribuții de control în vederea cântăririi și/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum și refuzul de a prezenta personalului cu atribuții de control documentele privind transportul, se va sancționa cu amendă de la 10.000 la 20.000, aplicată conducătorului auto.

De asemenea, aruncarea și depozitarea deșeurilor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și aruncarea și depozitarea deșeurilor în locurile de parcare, oprire și staționare, altele decât cele provenite din oprirea/staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare ar urma să fie sancționată cu amendă de la 10.000 de lei la 30.000 de lei, aplicată persoanei fizice sau juridice.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura rutieră, lângă Blaj: Strada Principală din Petrisat va fi reabilitată. Valoarea investiției

Publicat

Strada Principală din Petrisat – localitate componentă a municipiului Blaj, va fi reabilitată printr-o investiție de peste două milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 16 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de reabilitare strada Principală din localitatea Petrisat.

Valoarea totală estimată este de 2.030.151 de lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului tehnic, strada Principală din localitatea Petrisat – municipiul Blaj a fost modernizată în urmă cu mai mulți ani, în mai multe etape, respectiv pe tronsoane. Lungimea străzii este de 1.585 metri cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 metri.

Strada este împărțită în trei tronsoane, astfel:

 • tronsonul 1 are lungimea de 773 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 6 m
 • tronsonul 2 are lungimea de 308 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 14 m și lățimea părții carosabile de 4 m
 • tronsonul 3 are lungimea de 504 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 12 m și lățimea părții carosabile de 5,5 m

Strada are trotuare modernizate cu îmbrăcăminte din beton, parțial pe toate cele trei tronsoane, dar degradate. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă betonată, parțial degradată.

În prezent, accesele în curți sunt amenajate cu dale carosabile, dar degradate.

Proiectul prevede, printre altele, refacerea sistemului rutier, amenajarea rigolelor, refacerea trotuarelor, a acceselor la proprietăți, reparații la podețe și lucrări pentru siguranța circulației.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiști REȚINUȚI la Pitești. Sunt acuzați de lovituri cauzatoare de moarte după ce un bărbat a murit în timp ce era imobilizat

Publicat

Doi poliţişti au fost reţinuţi, duminică, pentru intervenţia în cazul unui bărbat din Pitești care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiu, unde avusese loc un incendiu, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a spus prim-procurorul Marius Ştefan, citat de Agerpres.

El a precizat că, în urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„La audieri, cei doi au încercat să ofere variante, ţine de exercitarea dreptului la apărare. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie în ceea ce priveşte natura şi modul de dispunere a leziunilor”, a mai spus prim procurorul.

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit vineri, la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

Bărbatul a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat că bărbatul nu a murit de infarct și că acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

”Sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.

Medicul legist a spus că urmează să fie făcute și alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”.

Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

„În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă – pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm şi probele administrate până în acest moment, inclusiv imaginile surprinse, în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate”, a adăugat procurorul

ATENȚIE: Video cu un puternic impact emoțional

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

Pe imagini se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Coordonatorul AJVPS Alba: Apariția urșilor în zona așezărilor omenești nu este cauzată de defrișări, ci de lipsa hranei

Publicat

Coordonatorul tehnic al AJVPS Alba, Felix-Bogdan Dragomir, a explicat duminică de ce defrișările nu sunt principala cauză a faptului că urșii au ajuns tot mai des în zona așezărilor umane.

Potrivit acestuia, „migrația” animalelor din pădure spre zona localităților este cauzată de lipsa hranei, dar și de lipsa intervenției omului prin vânătoare, singura activitate care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii ani. 

Vezi și FOTO: Un urs a făcut prăpăd într-o stână, la Noșlac. A omorât opt oi și patru miei. Alți patru urși, semnalați lângă Alba Iulia

„Tot discutăm despre problema urșilor din România și despre cauza care a dus la apariția acestora în zone în care până nu demult nici nu te gândeai să întâlnești acest animal. Toată lumea (în primul rând cei în necunoștiință de cauză) dau vina pe defrișări. TOTAL FALS.

Principala cauză care a făcut ca ursul să fie prezent în zone urbane nu este defrișarea, ci lipsa hranei, a liniștii și a intervenției omului prin vânătoare, această activitate fiind singura care poate regla populația de urși înmulțită excesiv în ultimii 5 ani.

Dacă omul nu mai poate interveni prin vânătoare și astfel să regleze populația de urși în schimb, dar despre asta nu vorbește nimeni, un factor principal care duce la răspândirea populației de urși, este faptul că aceasta este privată de hrana de zi cu zi, fructe de pădure și ciuperci care sunt culese fără nici o bază științifică și fără nici o regulă, de-a halma – valma tot sezonul. Iar acești culegători deranjează enorm habitatul ursului privând-ul de liniștea de care are nevoie.

Poate de aici ar trebui să începem cu managementul ursului în România. Reguli clare în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure și a ciupercilor, dar na, acestea ajung în supermarketurile din Europa, normal că nu trebuie să facem ceva în acest sens.

Nu vreau să îmi dați dreptate doar să observați. Câte dintre ONG-urile „iubitoare de natură” au sesizat că hoardele de culegători de fructe de pădure și de ciuperci fac ravagii în habitatul ursului, câte ONG-uri „iubitoare de natură” au sesizat ce și câta mizerie rămâne în munte după aceste tabere de culegători de fructe de pădure și de ciuperci și cât deranj fac aceștia prin activitatea lor”, a scris Felix Bogdan Dragomir, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate