Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În Alba Iulia, bătălia electorală se poartă în stradă. Panourile PDL, vandalizate cu autocolante inscripţionate „Garantat Băsescu”

Publicat

Bătălia electorală între partidele politice din Alba se dă în aceste zile în stradă, iar prima „armă” de care se folosesc cei care vor să distrugă imaginea opozanţilor este deteriorarea afişelor de campanie amplasate pe spaţiul public. Victime ale furiei concurenţei au căzut de această dată candidaţii PDL, care şi-au găsit, dis-de-dimineaţă, imaginea „terfelită”.

Pe backlit-urile amplasate pe străzile municipiului Alba Iulia care îl ilustrează pe primarul PDL Mircea Hava au fost lipite, peste noapte, autocolante portocalii pe care era inscripţionat „Garantat Băsescu”. Gestul care de altfel este cât se poate de ilegal nu a trecut necomentat de Mircea Hava.

Vă prezentăm comunicatul trimis de reprezentanţii PDL Alba, pe adresa redacţiei noastre:

Invitaţiile la dialog, la dezbateri constructive pentru oraş şi la o campanie curată, toate lansate la pachet şi la mişto de către USL şi Potor, dimineaţa, la cafea, se transformă noaptea într-o veritabilă luptă de guerrilla şi în atacuri cum nu se poate mai murdare. Şi nu vorbim de lupte directe, corp la corp, faţă în faţă, ca de la bărbat la bărbat, pentru că orice formă de violenţă ne repugnă, oricum, din principiu, ci de un veritabil atac al clonelor politice cu faţa (in)umană împotriva unor materiale electorale fără apărare.

Marţi noaptea, la ore la care alegătorul normal alegea somnul, să se reîncarce pentru încă o zi de muncă, hoardele de vasali electorali înarmaţi cu tupeu maxim, autocolante şi scări, să fie siguri că ajung şi în locurile mai greu accesibile, s-au transformat în vandali electorali şi au luat la rând afişele şi backlit-urile cu Mircea Hava, aplicându-le <corecţii> pe care mai marii partidelor lor le-au considerat inspirate. Mai exact, pe cele mai multe din print-urile cu mesajul electoral al lui Mircea Hava au fost lipite stick-ere portocalii <Garantat Băsescu>. Cu alte cuvinte, costuri nesemnificative – distrugeri masive.

Cu preţul simbolic al unor autocolante, s-au distrus materialele originale şi, implicit, munca şi banii aferenţi realizării acestora. Nu doar că s-a denaturat forma iniţială a materialelor electorale, dar îndepărtarea autocolantelor înseamnă şi distrugerea fizică a acestora, indiferent că e vorba de afişe, panouri, bannere sau backlit-uri.

<Iniţial, am crezut că nu văd bine… Sunt consternat de cât de departe se poate ajunge când nu ai de partea ta niciun plan, nicio idee, nicio realizare care să te susţină. Că n-au putut mai mult şi că ăsta le e nivelul – înţeleg. Însă cât de josnic poate fi cineva – şi nu vorbesc de cei care au făcut efectiv muncă de teren – încât să se gândească la un astfel de artificiu ca la un ultim argument electoral? Şi asta nu pe ultima sută de metri a campaniei ,ci la mai puţin de o săptămână de la începerea ei. Dincolo de gestul în sine, de cea mai joasă speţă,  ce-au făcut ei are o latură penală şi sper să primească ceea ce merită pentru ce-au făcut. Există camere de supraveghere care au surprins <mişcările de trupe> şi nu mă îndoiesc că vandalii vor fi descoperiţi şi traşi la răspundere în scurt timp. N-o să le răspund cu aceeaşi monedă, pentru că nu aşa înteleg eu să-mi fac campanie, iar gesturile de genul ăsta, făcute de haiduci urbani sunt nu numai regretabile, ci şi condamnabile. Ar fi trebui să se gândească de două ori înainte să distrugă, pentru că nu mi-au afectat mie imaginea, ci au distrus, la propriu, nişte materiale dintre care unele nu tocmai ieftine, iar înlocuirea lor înseamnă alţi bani şi alt timp>, a declarat Mircea Hava miercuri dimineaţa, legat de atacurile asupra materialelor electorale ale sale din noaptea precedentă.

Decenţă, fair-play-ul şi corectitudinea rămân astfel doar vorbe de dânşii inventate, de aruncat, pe toate căile posibile şi plătibile,  în ochii şi urechile unui electorat pe care, tocmai prin astfel de gesturi mizerabile şi suburbane, îl desconsideră din reflex. Nu ne aşteptăm să-şi <revendice> cineva <atentatul electoral>, însă ne punem toate speranţele în descoperirea lor de către cei abilitaţi. Iar răsplata, pe lângă cea din justiţie, va veni, cu siguranţă, la urne, pe 10 iunie.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Diversiune

    miercuri, 16.05.2012 at 15:03

    Asta este cea mai josnica diversiune a PDL-ului. O regie ieftina de ” victimizare ” fara motiv. Sustin acest lucru pentru ca cei care au lipit asa ceva sunt tot sustinatori sau ” slugi ” ai PDL-ului. La cat este cotat principalul contracandidat al PDL-ului in sondaje, mai ales ca se cunoaste un permanent ascendent, ar fi o grava eroare sa apeleze la asemenea practici. Aceste fapte sunt in ” cultura organizationala si bunele practici ale PDL-ului. Asa ca rusinica strategilor de campanie pdl-isti, nu tine ce vreti sa faceti ! Nu mai putem fi mintiti !

  2. Darius

    miercuri, 16.05.2012 at 15:19

    s-au injosit…si-au dat seama ca anul acesta vor pierde si repede ,,Garantat Basescu ,, :-j

  3. andone

    miercuri, 16.05.2012 at 19:08

    In afara de SOCIALISTI de la USL nu a avut cine

    • HH

      miercuri, 16.05.2012 at 21:13

      DACA PENTRU USL SE ACCEPTA SINTAGMA „SOCIALISTI”(in Franta au castigat alegerile,si spre surprinderea ta si in cele mai important land din Germania zilele trecute), GASCA PORTOCALIE NU POATE FI DECAT NEO COMUNISTA !

  4. HH

    miercuri, 16.05.2012 at 21:09

    MAI AVEA UN PIC HAVA SI NE SPUNEA PE FATA CA SI AFISELE RESPECTIVE LE-A FACUT TOT PE BANII ALBAIULIENILOR !
    APROPOS, DE CINE E GARANTAT HAVA, DE MANELISTUL SALAM SAU DE MANELISTUL BASESCU ?!

    • vanPersie

      joi, 17.05.2012 at 10:20

      pe ce bani ma ai albaiulenilor???? pe banii cu care s-a facut cetatea unde poti tu sa iti plimbi hoitul ??? cum puteti sa afirmati asa ceva fara pic de dovada?? dati drumul la cuvinte asa ca si cum v-ati ****, desi asta faceti dar o faceti pe gura. nu va este un pic rusine si nu puteti sa vedeti ce mult a crescut orasul asta…sper din tot sufletul sa castige si sa nu va mai aud cel putin 4 ani de acum incolo…

  5. primarelul

    miercuri, 16.05.2012 at 21:53

    pai…Hava nu este garantat de Basescu? este garantat doar de DNA?

  6. AA

    joi, 17.05.2012 at 11:55

    Däi dracu de nesimtiti. Bine le face. Sä sustii niste nemernici care de 22 de ani (FSN=USL=PDL) au distrus tara si umilit poporul ce se asteaptä!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax