Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În Alba vor fi construite 10 centre comunitare integrate, cu bani PNRR. Vor fi renovate și zeci de cabinete de medici de familie

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

În județul Alba, vor fi construite 10 centre comunitare integrate, cu finanțare PNRR, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP). De asemenea, zeci de cabinete de medici de familie vor fi dotate sau renovate.

În cazul centrelor comunitare integrate, începând cu luna decembrie 2022, DSP Alba a semnat protocoale cu administrațiile locale interesate de înființarea unor astfel de centre. Protocoalele reprezintă o etapă obligatorie în demersul comunităților locale de accesare a fondurilor puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății prin PNRR. Este vorba despre circa 140.000 de euro pentru fiecare Centru Comunitar Integrat, bani pentru dotări și construcție.

DSP Alba a garantat astfel susținerea pe care o acordă primăriilor în ceea ce privește consultanța și demersurile concrete în vederea înființării și apoi a finanțării posturilor de asistenți comunitari ce vor activa în cadrul centrelor comunitare integrate, transmite instituția.

Cele 10 centre comunitare integrate vor fi construite la:

  • Aiud
  • Sohodol
  • Șona
  • Teiuș
  • Câmpeni
  • Jidvei
  • Roșia de Secaș
  • Râmeț
  • Horea
  • Sâncel

Centrele Comunitare Integrate reunesc servicii de bază oferite de echipa comunitară – asistentul social, asistentul medical comunitar și consilierul școlar- și servicii specializate, oferite de profesioniști din diferite domenii, în funcție de nevoile comunităților: medic, logoped, psiholog, kinetoterapeut.

De asemenea, 71 de cabinete de medici de familie din județ se vor renova sau dota cu aparatură tot prin fonduri PNRR. DSP Alba a sprijinit direct aceste demersuri.

În ceea ce privește cabinetele medicilor de familie, DSP Alba a avut întâlniri și discuții repetate cu medicii de familie din județ, promovând oportunitatea finanțării prin PNRR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax