Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

În Blaj, străzile sunt stropite cu odorizant. Primăria investește 175.000 euro pentru igienizarea spațiului public

Publicat


Primăria Blaj a achiziționat un utilaj cu ajutorul căruia va stropi cu odorizant străzile din oraș.  Municipiul de la confluența Târnavelor este printre primele orașe din România care face o astfel de igienizare.

Pentru început, stropire a străzilor cu odorizant, în zilele cele mai călduroase, se va face cu preponderență în zona central a orașului, însă administrația blăjeană intenționează să extindă acest program pe toate străzile din municipiu.

Dotarea cu un autovehicul multifuncțional MAN prevăzut cu instalație de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat în ultimii doi ani, în cadrul căruia au fost cumpărate, până acum, mașini și utilaje de igienizare în valoare de peste 1,4 milioane lei. Pe lângă autovehiculul multifuncțional MAN și instalația de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi, au fost achiziționate, în perioada 2018-2019, o măturătoare stradală Comac, un sacrificator Honda, un tractor de tuns gazon Grillo, un tocător de vegetație, trei refulatoare de frunze Husqvarna și două mașini de tuns gazon Husqvarna.

„Toate eforturile pe care le depunem în acest sens vizează creșterea calității vieții în orașul nostru. Activitatea de curățire și de igienizare a străzilor din municipiu reprezintă doar o etapă în drumul spre atingerea obiectivului principal al comunității,  Blaj – oraș european”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Investițiile în utilaje de igienizare și întreținere pentru domeniul public nu se opresc aici. În perioada următoare vor fi achiziționate o mașină aspirator de tip Comac – un astfel de utilaj, cumpărat în 2017, a dat rezultate excepționale, un vehicul utilitar municipal de tip mediu – pentru parcuri, trotuare și alei, iar pentru Câmpia Libertății este prevăzută cumpărarea unui tractor de tuns gazonul tip Grillo, investiția totală fiind de aproximativ 175.000 euro.

Autoritățile locale spun că toate aceste dotări vor asigura baza material necesară pentru ca municipiul Blaj să fie unul dintre cele mai curate orașe din România, în care locuitorii și vizitatorii să se bucure de un ambient estetic și reconfortant.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Serviciul de Ambulanță Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba – șofer autosanitară I – Stația Centrală Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate