Connect with us
Publicitate

BLAJ

În Blaj, străzile sunt stropite cu odorizant. Primăria investește 175.000 euro pentru igienizarea spațiului public

Publicat

Primăria Blaj a achiziționat un utilaj cu ajutorul căruia va stropi cu odorizant străzile din oraș.  Municipiul de la confluența Târnavelor este printre primele orașe din România care face o astfel de igienizare.

Pentru început, stropire a străzilor cu odorizant, în zilele cele mai călduroase, se va face cu preponderență în zona central a orașului, însă administrația blăjeană intenționează să extindă acest program pe toate străzile din municipiu.

Dotarea cu un autovehicul multifuncțional MAN prevăzut cu instalație de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat în ultimii doi ani, în cadrul căruia au fost cumpărate, până acum, mașini și utilaje de igienizare în valoare de peste 1,4 milioane lei. Pe lângă autovehiculul multifuncțional MAN și instalația de spălat/stropit carosabil și udat spații verzi, au fost achiziționate, în perioada 2018-2019, o măturătoare stradală Comac, un sacrificator Honda, un tractor de tuns gazon Grillo, un tocător de vegetație, trei refulatoare de frunze Husqvarna și două mașini de tuns gazon Husqvarna.

„Toate eforturile pe care le depunem în acest sens vizează creșterea calității vieții în orașul nostru. Activitatea de curățire și de igienizare a străzilor din municipiu reprezintă doar o etapă în drumul spre atingerea obiectivului principal al comunității,  Blaj – oraș european”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Investițiile în utilaje de igienizare și întreținere pentru domeniul public nu se opresc aici. În perioada următoare vor fi achiziționate o mașină aspirator de tip Comac – un astfel de utilaj, cumpărat în 2017, a dat rezultate excepționale, un vehicul utilitar municipal de tip mediu – pentru parcuri, trotuare și alei, iar pentru Câmpia Libertății este prevăzută cumpărarea unui tractor de tuns gazonul tip Grillo, investiția totală fiind de aproximativ 175.000 euro.

Autoritățile locale spun că toate aceste dotări vor asigura baza material necesară pentru ca municipiul Blaj să fie unul dintre cele mai curate orașe din România, în care locuitorii și vizitatorii să se bucure de un ambient estetic și reconfortant.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax