Connect with us
Publicitate

BLAJ

În Blaj vor fi montate alte 66 de stații de încărcare pentru vehicule electrice. Unde vor fi amplasate. Contractul a fost semnat

Publicat

Municipiul Bla va avea alte 66 de stații de încărcare pentru vehicule electrice. A fost semnat contractual cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

”Am semnat, împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), contractul pentru achiziţia şi montajul în municipiul Blaj a 66 de staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice. Investiția este inclusă în Programului „Stații de reîncărcare cu putere normală”, derulat de AFM.

Pentru achiziţia şi montajul celor 66 de staţii de reîncărcare, Administraţia Fondului pentru Mediu va acorda Primăriei Municipiului Blaj o finanţare nerambursabilă în valoare de 3.959.925,53 lei. Reprezintă 100 % din valoarea cheltuielilor eligibile. La această sumă se adaugă 341.823,15 lei reprezentând cheltuielile neeligibile, ce vor fi suportate din bugetul local al municipiului Blaj.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului”, a scris primarul pe Facebok.

Obiectivul pentru municipiul Blaj: 100 de stații de reîncărcare

Potrivit sursei citate, cele 66 de staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, cu putere normală, vor fi amplasate în toate cartierele municipiului Blaj și în localitățile aparținătoare.

Acest nou proiect completează seria de 15 stații de reîncărcare pentru care a fost semnat contractul în toamna anului 2023.

De asemenea, mai este proiectul pentru reabilitarea energetică a primului lot de blocuri, care presupune și construirea a 8 stații de reîncărcare.

Primarul amintește și de proiectul ce vizează achiziția unui sistem e-ticketing, depus împreună cu Primăria Crăciunelu de Jos, prin PNRR. Vor fi amenajate 6 stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice în municipiul Blaj.

Obiectivul primăriei este ca în anul 2027 să fie amenajate în municipiul Blaj aproximativ 100 de staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru toate categoriile de vehicule electrice, precizează primarul.

”Prin amenajarea de staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice, construirea variantei ocolitoare a municipiului, achiziția de autobuze și microbuze electrice, implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Blaj care pune accentul pe soluțiile eco de trafic sau extinderea spațiilor verzi din oraș, pregătim Blajul pentru pentru un viitor verde, prietenos cu mediul, curat și sănătos”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax