Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În câteva luni, vom putea lua credit de la Poşta Română. Compania negociază cu mai multe bănci introducerea unor servicii financiare

Publicat

În această perioadă, Poşta Română negociază cu băncile introducerea de servicii financiare la ghişeele poştale. Clienţii vor putea lua împrumuturi şi îşi vor putea deschide conturi. Compania estimează că va încheia negocierile privind furnizarea de servicii bancare si financiare prin intermediul reţelei de oficii in ultimul trimestru al anului. Unul dintre participanţii la procesul de selectie este grupul financiar Intesa Sanpaolo (Italia).

Astfel, în câteva luni, românii îşi vor putea lua credite şi din agenţiile Poştei Române. De asemenea, clienţii vor putea să îşi deschidă un cont curent, să acceseze un card de credit sau un card de debit. Mai mult, vor putea lua împrumuturi de valori mici.
„Proiectul de implementare a serviciilor bancare în Poşta Română a fost deschis tuturor instituţiilor financiare cu licenţă bancară, interesate de încheierea unui parteneriat pe termen lung cu Poşta Română. Proiectul este unul de amploare, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi din punct de vedere al impactului asupra participanţilor la proces, respectiv instituţia financiară, Poşta Română, utilizatorii de servicii financiar-bancare şi chiar statul român. Evident, un astfel de proiect este de aşteptat să influenţeze semnificativ piaţa de profil, prin creşterea gradului de incluziune financiară a populaţiei”, potrivit Poştei Române.

În decembrie 2013, Poşta Română a anunţat că a început negocierile cu grupul Intesa Sanpaolo în vederea incheierii unui acord bilateral privind vânzarea de servicii bancare şi financiare în cadrul oficiilor poştale ale operatorului şi sub brandul “Poşta Română”.

Cu o reţea de peste 5.600 de sucursale, compania deţine cea mai mare acoperire la nivel naţional de pe piaţa serviciilor poştale, comparabilă cu nivelul de acoperire al celor mai mari operatori de pe piaţa bancară.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei în 2013, Poşta este cel mai mare operator local de profil. Compania are mai mult de 27.000 de angajaţi.

Poşta este controlată de stat (prin Ministerul pentru Societatea Informaţională) – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%

surse: mediafax, incont, rtv

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax