Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În ce condiții se vor putea juca meciuri de fotbal cu spectatori în tribune. LPF a elaborat un set minim de reguli

Publicat

Liga Profesionistă de Fotbal a elaborat un set minim de condiții care trebuie îndeplinite de cluburi și autorități pentru ca iubitorii fotbalului să se poată întoarce, în condiții de siguranță, în tribune.

Regulile au fost stabilite în baza documentației UEFA, și sunt valabile pentru stadioanele care găzduiesc meciuri din cadrul Campionatului Național Casa Liga 1.

Documentul, se arată într-un comunicat de presă al LPF, a fost elaborat în urma poziției publice exprimate de ministrul Tineretului și Sportului, cu privire la „necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competițiile sportive”.

Citește și: Cum ar putea reveni spectatorii pe stadioane. Ministerul Sportului pregătește ordin comun cu Ministerul Sănătății

„În situația în care decizia autorităților competente este aceea de a da aviz favorabil solicitării Ligii Profesioniste de Fotbal de a permite accesul spectatorilor pe stadion, în limita a 30% din capacitatea acestuia, măsurile urmează să fie îndeplinite de către organizator”, se arată în comunicatul LPF.

Accesul spectatorilor pe stadion la partidele de fotbal programate în cadrul competiției oficiale va fi permis doar cu condiția adoptării de măsuri sanitare și de igienă și respectarea numărului maxim de spectatori acceptați de autorități și păstarea distanței.

Cadrul de reguli al LPF prevede, printrea altele, ca zonele de tribună care nu dispun de scaune să nu fie folosite.

De asemenea, să vor instala dozatoare pentru soluții dezinfectante în zonele de stadion folosite și masca va fi obligatorie.

Mai mult, cluburile vor trebui să vândă doar bilete personalizate, care vor conține informații suplimentare care pot duce la identificarea fiecărui spectator, în cazul în care va avea loc o anchetă epidemiologică.

Cadrul de reguli privind întoarcerea spectatorilor pe stadioane

Foto: Liga Profesionistă de Fotbal

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax