Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În ce condiții te poți racorda GRATUIT la rețeaua electrică. Noi precizări de la ANRE. DOCUMENT

Publicat

contor curent

În ce condiții se poate face racordarea la energie electrică fără susținerea primăriei și în ce condiții distribuitorul suportă o parte din cheltuieli, sau chiar cum se poate face racordarea gratuită la Electrica, sunt câteva elemente prevăzute într-un ordin al ANRE. 

Problema racordării locuințelor aflate la o distanță de peste 100 de metri față de rețeaua electrică de distribuție poate fi de acum înainte rezolvată chiar și în situațiile în care administrațiile locale nu solicită extinderea rețelelor electrice conform ordinului ANRE 36/2019 (de exemplu pe străzi private), a anunțat vineri, Marius Ceteraș, directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba.

”Urmare a demersurilor pe care le-am făcut în prima parte a anului, ANRE a modificat metodologia de aplicare a ordinului 36/2019, dând posibilitatea unui utilizator sau grup de utilizatori să se substituie administrației locale, să comande și să cofinanțeze împreună cu operatorul de distribuție extinderea rețelelor” a transmis acesta.

Foarte important pentru utilizatori este că vor beneficia și de prevederea că operatorul de distribuție este obligat să suporte minim 50% din investiție, indiferent de cota de eficiență a acesteia.

Mai mult, dacă investiția este eficientă în proporție de peste 80%, operatorul de distribuție o va suporta integral.

Documentul poate fi consultat AICI.

”Nu va fi foarte simplu de realizat extinderea, deoarece cererea de extindere trebuie să fie însoțită de mai multe documente, dar cu rabdare și perseverență aceste obstacole pot fi depășite” a adăugat Ceteraș.

Până acum, situația era abernantă: nu aveai nici o posibilitate de racordare legală decât dacă îți făceai firmă și solicitai alimentarea sediului firmei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax