Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În ce scenariu începe școala: Inspectoratele școlare primesc astăzi rapoartele DSP privind situația epidemiologică din județe

Publicat

Luni, 7 septembrie toate Direcțiile de Sănătate Publică trebuie să transmită rapoartele privind situația epidemiologică din fiecare județ. În baza acestora Ministerul Educației va comunica inspectoratelor școlare din județe rezultatele, urmând ca fiecare unitate școlară să aleagă scenariul pe care îl va aplica pentru începerea școlii.

Ministrul Monica Anisie a declarat că în funcție de aceste date se va stabili cum începe școala pe 14 septembrie.

”Noi luni așteptăm de la Direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte.

Deci luni vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică.

Până la momentul acesta, pot să vă spun că inspectorii școlari generali au spus că sunt optimiști că în 80% din unitățile de învățământ să începem școala fizic. Dar acest lucru este posibil numai dacă situația epidemiologică ne permite.

Prin urmare, luni aflăm exact care este situația epidemiologică, după care vom putea să dăm toate datele necesare” a declarat Monica Anisie la Antena 3.

”Există astfel de părinţi. Au sunat şi la linia de Telverde la Ministerul Educaţiei, am răspuns şi eu apelurilor şi am discutat cu părinţi care se tem că s-ar putea copiii să se îmbolnăvească în spaţiul şcolii. Le-am spus că există posibilitatea să continue învăţarea în sistem online dacă au anumite boli şi dacă în familie există o persoană care este supusă unui risc. Părintele evaluează situaţia şi poate să continue de acasă”, a afirmat ministrul Educaţiei, citată de romaniatv.net.

Anisie: Școala începe pe 14 septembrie chiar dacă anumiți epidemiologi au recomandat amânarea

”Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”, a spus ministrul Educației.

”Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții. Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ ”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax