Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„În centrul Aiudului tot e sumbru, tot e negru”: Consilierii locali PDL, supărați că orașul lor nu e pavat așa frumos ca Alba Iulia

Publicat

Centrul Aiudului e o peticeală tipică lui Josan. Acesta a fost unul dintre ofurile consilierilor locali democrat-liberali din Aiud, vărsat joi într-o conferință de presă la sediul PDL Alba. Aflați în același conflict perpetuu cu primarul liberal Horațiu Josan și consilierii USL, aceștia aduc din nou acuzații de proastă organizare, lipsă de viziune și neglijență în reabilitarea centrului istoric al orașului și nu numai.

Jumătate din grupul celor șase consilieri locali PDL din Aiud s-a deplasat joi la Alba Iulia pentru a aduce în atenție câteva dintre lucrurile pe care le consideră nereguli ale administrației din oraș. Este vorba despre Oana Badea, Tiberiu Budușan și Molnar Geza (absența celorlalți trei fiind motivată de Oana Badea: „Aurel Fleșer și Vasile Vultur sunt prinși într-o acțiune, iar Iosif Bradea este plecat din localitate”).

Oana Badea a descris ceea ce se întâmplă în oraș în plin proces de „refațadizare”, prin care, de curând, „jumătate din copaci, cei de pe partea dreaptă a primăriei, au fost rași”:

„O nenorocire s-a abătut asupra centrului orașului Aiud. Cum ieși din Primărie, dacă vrei să te duci pe partea dreaptă, de la poliție până la poșta veche, toți copacii au fost rași. Erau putrezi și gata de tăiat jos. Cei de pe partea stângă nu, aceia erau frumoși ca brazii, deși ei au fost plantați deodată. Se refațadizează centrul orașului Aiud. Copacii de pe partea dreaptă sunt greșiți, după cum spunea viceprimarul PSD. Când va ieși Josan din Primărie, pentru el va fi alta dreapta și alta stânga și atunci ne lasă și fără copacii de pe partea cealaltă. Am rămas în centrul orașului cu jumătate de copaci tăiați și ne așteptăm să dispară și ceilalți în procesul de refațadizare”.

Mai mult, pe lângă „raderea” copacilor, o altă greseală imputată primarului este că întreg centrul orașului se renovează într-o multitudine de stiluri, ceea ce dă zonei „un design spectaculos”. „Jumătate din centrul Aiudului e cu dale, jumătate e cu trotuare de asflat care peste iarnă pun pariu că vor produce găuri, care vor trebui refăcute. Peticeală tipică lui Josan. După dale sunt hârtoape, după care un soi de asfalt, în zona băncii ceva piatră cubică veche, dincoace un pic de asfalt, dincolo un pic de asfalt. Avem un centru cu un design spectaculos”, a mai spus Badea.

Aspectul inestetic este doar unul dintre minusurile procesului de reabilitare a centrului, susțin ceilalți doi consilieri, Molnar Geza și Tiberiu Budușan, care aduc în discuție și disconfortul cetățenilor și risipirea banilor publici.

„Troturarele sunt numai cu asfalt, nu cu dale. Asfaltul e înalt, curge apa de pe trotuare în casele oamenilor. Unele case sunt de tip vechi, de pe timpul Austro-Ungariei și au gemulețe de aerisire jos. Asfaltul e la nivelul gemulețelor și arată groaznic”, spune Molnar, în timp ce Budușan menționează că proasta alegere a administrației de a alege să asfalteze trotuarele îi va pune la plată pe aiudeni în scurt timp: „Asfaltul are garanție doi ani. Pavelele au garanție 6 ani. În Alba Iulia vedeți cum e și ce frumos arată. În Aiud, tot e sumbru, tot e negru. Peste doi ani, alți bani, altă distracție”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Georgel

    joi, 17.10.2013 at 20:10

    Stati linistiti ca nu apuca 2 ani! Il sparg la anul sa bage conducte!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax