Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În clasa a II-a, cifrele nu mai ascund secrete pentru ei: Cinci elevi din Alba Iulia au obținut primele locuri la Concursul Național de Matematică „Arhimede”

Publicat

Micuții matematicieni ai Şcolii „Vasile Goldiș” din Alba Iulia au demonstrat că, deși aflați la o vârstă fragedă, cifrele nu mai ascund secrete pentru ei. Elevii au reușit să se claseze pe primele locuri la Concursul Național de Matematică „Arhimede”, ce s-a desfășurat la începutul lunii mai, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Din 6 mai, data la care a avut loc concursul și până în prezent, copiii de clasa a II-a au așteptat cu emoții rezultatele, iar acestea au fost făcute publice în urmă cu câteva zile. Munca profesorilor și atenția părinților micuților din ciclul primar a fost răsplătită, astfel că micuţii au reușit să îi întreacă în calcule pe colegii lor de la alte școli din țară.

Pe locul I s-au clasat Daria Tudorașcu, Alexandra Prața și Iulian Rișa, din clasa a II-a C, plasându-se astfel,între cei mai destoinici matematicieni din țară, iar alte două mențiuni au revenit elevilor Denis Bobar și Sebastian Mărginean. Cei 5 elevi de la Şcoala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, îndrumați de învățătoarea Delia Vâlceanu, au demonstrat că, cea mai temută materie – matematica – nu este atât de dificilă dacă o pricepi de mic și au menținut orașul nostru pe locuri fruntașe la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax